Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Célegyenesbe fordult az Eötvös József Főiskola „B” épületének energetikai felújítása

Megkezdődött az Eötvös József Főiskola Szabadka utcai „B” épülete I. ütemének műszaki átadás-átvétele 2024. június 4-én. Az épületen energetikai korszerűsítést végeztek, amelynek műszaki állapota elérte a kivitelezői szerződés 1. részében rögzített készültséget, így a főiskola szakemberei, a műszaki ellenőrök és a beruházást megvalósító vállalkozók képviselői alaposan átnézték a területet. „Az EJF képzési infrastruktúrájának fejlesztése” című, RRF-2.1.2-21- 2022-00025 azonosítószámú projekt a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében valósult meg 502,11 millió forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatásból.

RRF műszaki átadás-átvétel

A műszaki átadás-átvételi eljárás fő célja megvizsgálni azt, hogy az építtető és a kivitelező vállalkozó között szerződésbe foglalt munkálatok az abban leírtaknak, a jogszabályban előírtaknak megfelelően, és a kivitelezési dokumentációban meghatározottak szerint megvalósult. Mindez elengedhetetlen a használatbavételi folyamat megkezdéséhez – tájékoztatott dr. Paska Mihály, a főiskola kancellárja.
A fejlesztés keretében elkészült a külső homlokzat hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a földszinten megújult a fűtési rendszer, megtörtént a zöldtető kialakítása, a fizikai akadálymentesítés és a naperőmű telepítése is.
A helyszíni szemle, illetve az ellenőrzési folyamat során megállapításra került, hogy a vállalkozónak kisebb helyszíni munkákat még szükséges végrehajtania. A javítások után a „B” épület energetikai átalakítása, az EJF zöldfelületeinek felújítása, a zöld hallgatói és munkakörnyezet megteremtése, valamint akadálymentesítése befejeződik. 
A tervek szerint a közeljövőben folytatódhat a „B” épület felújításának II. üteme, amely az épület földszintje belső átalakítási munkáinak teljes körű kivitelezését foglalja magába.

RRF műszaki átadás-átvétel

A pályázatról bővebben a www.ejf.hu oldalon olvashatnak. 

További információ kérhető: 
Projekt szakmai vezetője: Király Ferenc, műszaki referens (kiraly.ferenc@ejf.hu)
Projektmenedzser: Nagy-Czirok Anita, pályázati referens (nagy-czirok.anita@ejf.hu)

RRF infoblokk