Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Hasznos tanácsok az egészséges életmódhoz

A Miskolczy Szakkollégium meghívására Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, életmódszakértő tartott előadást, aki a mozgás és az egészséges életmód fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét február 20-án a bajai Eötvös József Főiskolán. 

Katus Attila az EJF-en

Az egészség megőrzésében elsősorban az életmód számít. Az életmód pedig gyakorlatilag azon döntéseink összessége, amelyeket a hétköznapokban meghozunk – hangzott el.

Katus Attila az EJF-en

„A rendszeres testmozgással és a helyes táplálkozással nagyon sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Ugyanakkor más tényezőkkel is érdemes számolni úgy, mint a külső környezeti hatások, a gondolkodásmód, illetve az is rendkívül lényeges, hogy az ajánlott egészségügyi szűrővizsgálatokon részt vegyünk” – sorolta Katus Attila. 

Katus Attila az EJF-en

A sportoló kihangsúlyozta, hogy minden mozgás esetében alapvető szempont a fokozatosság, emellett az emberi szervezet számára nagyon fontos a minőségi pihenés is. 

Katus Attila az EJF-en

Az előadás üzenete az volt, hogy megfelelő szorgalommal az élet által elénk állított összes akadály leküzdhető. Az embereket különböző okok veszik rá a testmozgásra, a lényeg, hogy ne az utolsó pillanatban cselekedjünk.