Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Miskolczy Szakkollégium

A Miskolczy Szakkollégium irodalmi beszélgetésre várja a hallgatókat

Tisztelt Hallgatók!

Az Eötvös József Főiskola Miskolczy Szakkollégiuma a 2023/2024-es tanévben újabb irodalmi beszélgetésre hívja Önöket. Az őszi szemeszter első szakkollégiumi programján Kollár Árpádot, József Attila-díjas írót, műfordítót köszönthetjük főiskolánkon.

Irodalmi beszélgetés Kollár Árpáddal.

Gyermekirodalmi szakszemináriumok

A Miskolczy Szakkollégium az őszi és a tavaszi félévben két ismert írót, Kiss Ottót és Grecsó Krisztiánt látta vendégül, az író-olvasó találkozókon a hallgatóság közelebbről is megismerkedhetett életművük főbb jellemzőivel, gyermekirodalmi műveikkel, irodalomról alkotott világképükkel. A főiskola a témához kapcsolódóan szakszemináriumokat hirdet, ahol a résztvevő hallgatóink tovább gyarapíthatják tudásukat.

A Miskolczy Szakkollégium szakmai napja

A Miskolczy Szakkollégium 2023. április 12-én, szerdán szakmai napot szervez, melyre szeretettel várjuk hallgatóinkat és az érdeklődő általános iskolai tanítókat. A nap folyamán délelőtt 8 órától worshopot tartunk Kép-Szöveg-Historizmus: Petőfi Sándor életének és műveinek jelentősége az általános iskolában címmel. A workshop célja, hogy a konstruktivista pedagógia és a funkcionális anyanyelvi nevelés szemléletében mutasson rá Petőfi Sándor életművének modernkori hagyományaira.  A workshop vezetői: Huszár-Samu Nóra és Ladányi Éva főiskolai oktatók.

Megtelt a főiskola nagyelőadója Grecsó Krisztián előadására

A Miskolczy Szakkollégium meghívására az ismert magyar író, költő Grecsó Krisztián látogatott el 2023. március 30-án az Eötvös József Főiskolára. A népszerű kortárs szerzővel Ladányi Éva és dr. Bordás Sándor a főiskola oktatói beszélgettek. 

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal.

Beszélgetés Grecsó Krisztiánnal irodalomról, regényekről, gyerekversekről

Az Eötvös József Főiskola szeretettel meghívja az érdeklődőket a Miskolczy Szakkollégium új programjára! Vendégünk Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, akivel Ladányi Éva főiskolai tanársegéd és dr. Bordás Sándor főiskolai docens beszélget irodalomról, regényekről, gyerekversekről.
Grecsó Krisztián az EJF-en

Lego Education: szakmai továbbképzési lehetőség tanítóknak és óvodapedagógusoknak

A Miskolczy Szakkollégium tavaszi programsorozatának keretében szakmai továbbképzési lehetőséget kínálunk óvodapedagógusok és általános iskolai tanítók számára. A szakkollégium meghívására Bajára érkeznek a H-Didakt Kft. munkatársai, a Lego Education hivatalos magyarországi képviselői.

A program plakátja.