Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Miskolczy Szakkollégium

Hangos tehetségek az EJF-en

A Miskolczy Szakkollégium vers- és szövegmondó versenyt szervezett 2024. április 17-én a főiskolán.

Hangos tehetségek - szakkollégiumi program

A Kányádi Sándor nevével fémjelzett országos versmondó- és Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd versenyek intézményi előválogatóját nagy érdeklődés övezte a Pedagógusképző Intézet hallgatóinak körében.

Hangos tehetségek - főiskolai előválogató a Kányádi Sándor versmondó és a Szép magyar beszéd versenyek országos döntőire

Tisztelt Hallgatók! 

Az Eötvös József Főiskola intézményi előválogatót szervez a Kányádi Sándor versmondó és a Szép magyar beszéd versenyek országos döntőire.  

Az előválogatót 2024. április 17-én, 13 órától rendezzük meg az A/88. teremben. 

Szeretettel várjuk az érdeklődő hallgatókat, a felsőoktatási intézmények számára kiírt felhívásokat a következő linkekre kattintva tekinthetik meg: 

Vízilabda-legenda a főiskolán

Már hagyomány, hogy a Miskolczy Szakkollégium meghívására minden tanévben egy neves sportoló érkezik az Eötvös József Főiskolára. Nem történt ez másképp most sem: Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke tartott előadást a teltházas közönségnek 2024. március 11-én.

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tart előadást a főiskolán

A Miskolczy Szakkollégium következő programjának vendége Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó lesz. A sportoló a fiataloknak szóló előadásában az olimpiai játékokról, a sport kínálta lehetőségekről; a saját életét és karrierjét meghatározó döntéseiről fog beszélni.

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tart előadást a főiskolán

Ének, muzsika, tánc: bemutatkozott a Duna Népzene-Néptánc Tanoda az EJF-en

Népzenétől és néptánctól volt hangos a főiskola! A Miskolczy Szakkollégium a Duna Népzene-Néptánc Tanodát látta vendégül 2024. február 14-én. A tavaszi félév szakkollégiumi programsorozatának nyitóeseményén a tanoda növendékei adtak színvonalas műsort az intézményben.

Bemutatkozott a Duna Népzene-Néptánc Tanoda az EJF-en

Bemutatkozik a Duna Népzene-Néptánc Tanoda

Az Eötvös József Főiskola Miskolczy Szakkollégiuma 2024. február 14-én indítja el a tavaszi félév programsorozatát. A nyitórendezvény hívószavai: ének, muzsika, tánc. 17 órától a Duna Népművészeti Alapítvány és a Duna Népzene-Néptánc Tanoda mutatja be tevékenységeit, majd a Tanoda művészeti csoportjai és szólistái lépnek fel. Az előadást közös táncolás követi. Muzsikál -a Tanoda állandó kísérőzenekara- a szabadkai Juhász Zenekar. Helyszín: A/88. terem.

Borkollégium

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Miskolczy Szakkollégium új programsorozatára, melynek célja a magyarországi szőlő- és borkultúra megismertetése. Az első előadás (2023. december 12., 17.00)a borkóstolás alapjaiba vezet be. Mit és hogyan kóstoljunk? Milyen illat- és ízjegyeket érezhetünk egy-egy bor kóstolásánál? Milyen borkészítési technikák léteznek?