Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Megtelt a főiskola nagyelőadója Grecsó Krisztián előadására

A Miskolczy Szakkollégium meghívására az ismert magyar író, költő Grecsó Krisztián látogatott el 2023. március 30-án az Eötvös József Főiskolára. A népszerű kortárs szerzővel Ladányi Éva és dr. Bordás Sándor a főiskola oktatói beszélgettek. 

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal.

Az író-olvasó találkozó teltházas előadássá bővült. Az eseményen a főiskola hallgatói mellett középiskolások és számos érdeklődő vett részt. Grecsó Krisztián az irodalom szerepéről, az írás fontosságáról, valamint személyes tapasztalatairól mesélt; előkerültek adomák, családi történetek is a rendhagyó irodalomórán. 

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal.

Grecsó Krisztián a közönség bevonásával a saját diákkori tapasztalatai alapján beszélt arról, hogy mire jó az irodalom, miért jó olvasni, mit kaphatunk egy irodalmi élménytől. Megosztotta magáról, hogyan kezdett el írni, hogyan sikerültek az első írói szárnypróbálgatásai mire rátalált a saját hangjára. Szó esett a családi történetek fontosságáról szintén az ő példáin keresztül. Mesélt arról, hogy a nagypapa minden vasárnapi ebédnél ugyanazt a történetet mondta el, vagy az egyik rokonukról szóló történetet hogyan írta meg egy régi fénykép és a családban egymásnak mesélt változat alapján. Ezek a családi történetek megelevenednek a különböző regényeiben, novelláiban is, példaként a Mellettem elférsz, a Jelmezbál és a Vera című regényeit említette. 

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal.

Az előadás végén legújabb könyvéből a Lányos apákból olvasott fel egy novellát, ezzel a művel is arra biztatva mindenkit, hogy őrizzék meg magukban a derűt és a mosolyt.

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal.

Az író, költő és dalszerző sok humorral fűszerezett előadásával elvarázsolta a szépszámú közönséget, az esemény könyvvásárlási lehetőséggel és dedikálással ért véget.

Író-olvasó találkozó Grecsó Krisztiánnal.

Képgaléria

KIM logó               NTP logó