Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Színek, illatok, ízek – a borkóstolás alapjai

A Miskolczy Szakkollégium új programsorozatot indított, melynek célja a magyarországi szőlő- és borkultúra népszerűsítése. A rendezvény vendége Gál Attila, a Tringa Borpince borásza volt 2023. december 12-én.

Borkollégium

A Szekszárdi borvidékhez tartozó családi vállalkozásban működtetett pincészetben a legkorszerűbb technológiával és a leggondosabb odafigyeléssel állítják elő a borokat, amelyek már hazai és nemzetközi versenyeken is bizonyították kiválóságukat. 

Borkollégium

A borkedvelők az első előadás alkalmával útmutatót kaptak a helyes borkóstoláshoz, érzékszervi elemzéshez, amelyet azonnal alkalmazhattak a gyakorlatban. A résztvevők öt tételt kóstoltak, illetve vizsgáltak látásukkal, szaglásukkal, ízelésükkel, köztük különböző évjáratú fehér-, rosé- és vörösborokat. 

Borkollégium

A program során a jelenlévők meggyőződhettek arról, ahányféle bor, annyiféle gazdag illat- és ízvilág létezik, nincs két egyforma tétel. Következő félévben folytatjuk, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Borkollégium