Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Vízilabda-legenda a főiskolán

Már hagyomány, hogy a Miskolczy Szakkollégium meghívására minden tanévben egy neves sportoló érkezik az Eötvös József Főiskolára. Nem történt ez másképp most sem: Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke tartott előadást a teltházas közönségnek 2024. március 11-én.

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

A program elején Ladányi Éva, a Miskolczy Szakkollégium vezetője köszöntötte az előadót és az érdeklődőket.

Ladányi Éva, a Miskolczy Szakkollégium vezetője

Szécsi Zoltánt, vagy ahogy a legtöbben hívják, Szecskát vízilabdázóként ismerte és szerette meg az ország. Sportkarrierje már fiatalon elkezdődött, amikor a BVSC-hez igazolt.  Az évek során számos sikert ért el: előbb junior vb-n és Eb-n, majd világ- és Európa-bajnokságokon, közben megannyi világkupa- és világliga-viadalon szerepelt eredményesen. Előadásában mesélt az egykori magyar férfi vízilabda-válogatottról, amely a kétezres évek elején végigverte a világot. Zsinórban három olimpián: Sydney-ben (2000), Athénban (2004) és Pekingben (2008) is aranyérmet nyertek. A legendás csapat kapusa szívesen elevenítette fel kapcsolódó emlékeit a megjelenteknek.

Újabb teltházas előadás a főiskolán

Szécsi Zoltán hazai és nemzetközi szinten jegyzett sportoló, aki példaképként szolgálhat a fiatal generációknak. Előadása emberközeli volt, sikerei mellett beszélt pályafutása kudarcairól is; az egyetemi éveiről, a tanulás és az élsport összeegyeztethetőségéről, valamint saját életét és előmenetelét meghatározó döntéseiről.

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tartott előadást a főiskolán

A rendezvényen értékes útravalót kaphattak a résztvevők: a kitartó és kemény munka mindig meghozza eredményét!

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és rajongói

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és rajongója