Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

A magyar tudomány napját ünnepeltük

Az Eötvös József Főiskola az idei évben is csatlakozott az MTA Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” elnevezésű programjához, intézményünk Tudományos Bizottsága "A tudomány és a művészet mint az élet megújulásának iránytűje" címmel konferenciát rendezett 2021. november 17-én. 

Majdán János előadása a rendezvényen.

A tudományos konferencia résztvevőit dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor és dr. habil. Tóth Sándor Attila főiskolai tanár, a Tudományos Bizottság tagja köszöntötte. 
Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor elmondta: idén is nagy érdeklődés övezte az eseményt: Boszniából, Szerbiából, Horvátországból, Montenegróból számos külföldi vendég érkezett. A határon túliak előadásai mellett szekcióülések keretében a doktorandusz hallgatók, illetve a már tudományos fokozattal rendelkező oktatók mutatták be kutatási eredményeiket. 

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntője.

Pleanáris előadást tartott prof. dr. Steklács János egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Nevelés- és Oktatáselméleti Tanszékének tanszékvezetője a pandémia hatásai az oktatási rendszerre témában, prof. dr. Majdán János rektor emeritus a Grúzia, a keresztény művészetek egyik bölcsője című előadását mutatta be, majd prof. Jovanka Ulic koordinátorként az Újvidéki Egyetemről a KEY (Keep Educating Yourself) projektről beszélt.  

Steklács János előadása.

A plenáris előadások után az Eötvös József Főiskoláért Alapítvány által meghirdetett alkotói pályázat eredményhirdetésére is sor került. Jutalmat kapott Ficsor Fanni óvodapedagógus szakos és Csapó Zsófia tanító szakos hallgató, valamint három oktató: dr. Kosóczki Tamás főiskolai docens, Ladányi Éva és Szettele Katinka főiskolai tanársegédek. 

Az alkotói pályázat jutalmazottjai.

A Magyar Tudomány Ünnepének keretében újranyitott az iskolamúzeum, amely egy egykori tanyasi iskola osztálytermét mutatja be, illetve a Bács-Kiskun megyei tanyasi iskoláknak állít emléket. A múzeumban a főiskola történetének dokumentumait is bemutatjuk. 

Újra megnyitott az iskolamúzeum.