Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Felvételi információk

Ha szükséged van egy kis segítségre az ének-zenei alkalmassági vizsgára való felkészüléshez, gyere el a következő szombatokon, ahol 900-1200 óra között Bakacsi Zita tanárnő segít kiválasztani és megtanulni a dalokat!

Időpontok

  • 2020. február 29.
  • 2020. március 28.
  • 2020. április 25.
  • 2020. május 9.

Jelentkezés: bakacsi.zita@ejf.hu címen február 21-ig.

A részvétel ingyenes!

Kedves Felvételiző!

A www.felvi.hu oldalon megtalálják a felvételivel kapcsolatos teendőket, határidőket és fontos tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztatót.

A felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, az E-felvételi rendszerén keresztül. Az E-felvételi rendszer csakis a felvételi eljárások megadott szakaszaiban érhető el a felvi.hu oldalon.

A tájékoztató mellett az Egyetemek, főiskolák menüpontban intézmények szerint kereshető azon képzéseknek a listája, amelyekre az adott eljárásban jelentkezni lehet. A Szakkereső ugyanezt a kínálatot listázza, csak ott a keresett képzés szerint jelenítik meg a tartalmakat.

Az intézményi oldalak - tehát az Egyetemek, főiskolák és Szakkereső menüpontok - számos hasznos információt tartalmaznak az egyes felsőoktatási intézményekről és szakokról. Itt olvashatók többek közt a felvételi követelmények, az, hogy mely tantárgyakból és milyen szinten kell érettségi vizsgát tenni, valamint, hogy milyen dokumentumokat kell csatolni a jelentkezéshez.

Tanító, Óvodapedagógus és Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok esetében az alkalmassági vizsga

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4000 Ft.

ALKALMASSÁGI VIZSGA

Tanító és óvodapedagógus szakon

A jelentkezőnek az alkalmassági vizsga napján nyilatkoznia kell, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányai folytatását, továbbá nyilatkozik arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, melyekre hivatkozva tanulmányai során felmentést nem kér.

Kizáró okok: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, súlyos mentális, pszichés zavarok.

Tanító/ óvodapedagógus szakra jelentkezőknek ének-beszéd-testi alkalmassági vizsgán kell részt venniük. Az alkalmassági vizsga követelményeiről részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakon

A jelentkezőnek az alkalmassági vizsga napján nyilatkoznia kell, hogy nincs olyan betegsége, nincs olyan pszichés és mentális zavara, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányai folytatását. Nincs tudomása olyan mozgáskoordinációs zavarról, mely intenzív gyakorlással nem javítható, illetve mozgásszervrendszert érintő elváltozás (veleszületett vagy szerzett) amely befolyásolhatja a kisgyermeknevelői teendők ellátását. 

Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakra jelentkezőknek kizárólag beszédkészség alkalmassági vizsgán kell résztvenniük. Követelményei megegyeznek a tanító/óvó beszéd alkalmassági vizsga követelményeivel.