Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Kedves Felvételizők!

Az alábbi határidők ismerete, betartása fontos lehet amennyiben tovább szeretnétek tanulni a felsőoktatásban!

 • Felsőoktatási online (e-felvételi) jelentkezés indulása: 2018. december 20.
 • Felsőoktatási online (e-felvételi) határideje: 2019. február 17.
 • E-felvételi hitelesítő adatlapok postára adásának, illetve Ügyfélkapun keresztüli hitelesített határideje: 2019. február 22.
 • Előalkalmassági vizsga: 2019. január 23.
 • Alkalmassági vizsga: 2019. május 22-23.
 • Ponthatár-megállapítás: 2019. július 24.

Az Eötvös József Főiskola képzési kínálata

Pedagógusképzés

 • Tanító (BA) szak
 • Tanító (BA) szak nemzetiségi (horvát, német, cigány/roma) szakirány
 • Óvodapedagógus (BA) szak
 • Óvodapedagógus (BA) szak nemzetiségi (horvát, német, cigány/roma) szakirány
 • Csecsemő- és kisgyermekneveleő (BA) szak

Gazdasági képzés

 • Gazdálkodási és menedzsment (BA) szak

Felvételi információk

A www.felvi.hu oldalon megtalálják a felvételivel kapcsolatos teendőket, határidőket és fontos tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztatót.

A felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, az E-felvételi rendszerén keresztül. Az E-felvételi rendszer csakis a felvételi eljárások megadott szakaszaiban érhető el a felvi.hu oldalon.

A tájékoztató mellett az Egyetemek, főiskolák menüpontban intézmények szerint kereshető azon képzéseknek a listája, amelyekre az adott eljárásban jelentkezni lehet. A Szakkereső ugyanezt a kínálatot listázza, csak ott a keresett képzés szerint jelenítik meg a tartalmakat.

Az intézményi oldalak - tehát az Egyetemek, főiskolák és Szakkereső menüpontok - számos hasznos információt tartalmaznak az egyes felsőoktatási intézményekről és szakokról. Itt olvashatók többek közt a felvételi követelmények, az, hogy mely tantárgyakból és milyen szinten kell érettségi vizsgát tenni, valamint, hogy milyen dokumentumokat kell csatolni a jelentkezéshez.

Tanító,- Óvodapedagógus és Csecsemő és- kisgyermeknevelő szakok esetében az alkalmassági vizsga

Az intézményünkbe alkalmassági vizsgára behívottakat e-mail-ben értesítjük. Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4000 Ft.

ALKALMASSÁGI VIZSGA

Tanító és óvodapedagógus szakon

A jelentkezőnek az alkalmassági vizsga napján nyilatkoznia kell, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányai folytatását, továbbá nyilatkozik arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, melyekre hivatkozva tanulmányai során felmentést nem kér.

Kizáró okok: diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, súlyos mentális, pszichés zavarok.

Tanító/ óvodapedagógus szakra jelentkezőknek ének-beszéd-testi alkalmassági vizsgán kell részt venniük. Az alkalmassági vizsga követeleményeiről részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakon

A jelentkezőnek az alkalmassági vizsga napján nyilatkoznia kell, hogy nincs olyan betegsége, nincs olyan pszichés és mentális zavara, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányai folytatását. Nincs tudomása olyan mozgáskoordinációs zavarról, mely intenzív gyakorlással nem javítható, illetve mozgásszervrendszert érintő elváltozás (veleszületett vagy szerzett) amely befolyásolhatja a kisgyermeknevelői teendők ellátását. 

Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakra jelentkezőknek kizárólag beszédkészség alkalmassági vizsgán kell résztevenniük. Követelményei megegyeznek a tanító/óvó beszéd alkalmassági vizsga követelményeivel.