Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

KORONAVÍRUS - TÁJÉKOZTATÓ:

A koronavírussal kapcsolatos hirdetmények az alábbi linken olvashatóak

A LEGFRISSEBB INTÉZKEDÉSEK ÉS TUDNIVALÓK

Felvételi információk

Ha szükséged van egy kis segítségre az ének-zenei alkalmassági vizsgára való felkészüléshez, gyere el a következő szombatokon, ahol 900-1200 óra között Bakacsi Zita tanárnő segít kiválasztani és megtanulni a dalokat!

Időpontok

  • 2020. február 29.
  • 2020. március 28.
  • 2020. április 25.
  • 2020. május 9.

Jelentkezés: bakacsi.zita@ejf.hu címen február 21-ig.

A részvétel ingyenes!

Kedves Felvételiző!

A www.felvi.hu oldalon megtalálják a felvételivel kapcsolatos teendőket, határidőket és fontos tudnivalókat tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztatót.

A felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, az E-felvételi rendszerén keresztül. Az E-felvételi rendszer csakis a felvételi eljárások megadott szakaszaiban érhető el a felvi.hu oldalon.

A tájékoztató mellett az Egyetemek, főiskolák menüpontban intézmények szerint kereshető azon képzéseknek a listája, amelyekre az adott eljárásban jelentkezni lehet. A Szakkereső ugyanezt a kínálatot listázza, csak ott a keresett képzés szerint jelenítik meg a tartalmakat.

Az intézményi oldalak - tehát az Egyetemek, főiskolák és Szakkereső menüpontok - számos hasznos információt tartalmaznak az egyes felsőoktatási intézményekről és szakokról. Itt olvashatók többek közt a felvételi követelmények, az, hogy mely tantárgyakból és milyen szinten kell érettségi vizsgát tenni, valamint, hogy milyen dokumentumokat kell csatolni a jelentkezéshez.

Tanító, Óvodapedagógus és Csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok esetében az alkalmassági vizsga

A koronavírus miatti veszélyhelyzet során az általános felsőoktatási felvételi eljárást érintő intézkedésekről is döntést hozott a kormány. 

A veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedésekről szóló 101/2020. Korm. rendelet (IV.10.) felvételi eljárással kapcsolatos, most meghozott intézkedései érintik az alkalmassági vizsgákat is. 

A vészhelyzetre tekintettel, a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban az Eötvös József Főiskola előzőleg 2020. május 20-21-re meghirdetett alkalmassági vizsgái elmaradnak. 

A jelentkező, a felvétel alkalmassági feltétele teljesítése céljából írásban nyilatkozik arról, hogy nincs olyan betegsége, ami akadályozná felsőoktatási tanulmányainak folytatását, továbbá arról, hogy nem szenved diszlexiában, diszgráfiában, diszkalkuliában, pszichés és mentális zavarban, és erre hivatkozva tanulmányai során nem kér felmentést.