Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Alkalmassági vizsgát tettek

Az Eötvös József Főiskola május 24-én és 25-én alkalmassági vizsgát szervezett leendő pedagógushallgatóinak.

Testi alkalmassági vizsga.

Az ország egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező pedagógusképző intézménye több mint 150 éves múltra tekint vissza: a tanító, az óvodapedagógus, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakok az idei általános felvételi eljárásban is többek érdeklődését felkeltették. 

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntőbeszéde.

A vizsgázókat dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor üdvözölte. A főiskolán nagyszabású fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban, amelyek érintik az épületeket és az oktatási feltételeket is. Örömteli számunkra, hogy a felsőoktatási intézményekhez beadott jelentkezéseik között főiskolánk valamelyik pedagógusképzését jelölték meg első helyen. Bízunk abban, hogy a következő tanévben, szeptembertől hallgatóink között köszönthetjük Önöket, akik egy megújult és megszépült környezetben kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat – mondta, majd sok sikert kívánt a megjelenteknek.

Beszédalkalmassági vizsga.

A tanító, óvodapedagógus vagy csecsemő-és kisgyermeknevelő alapszakra jelentkezők ének-zenei, beszéd- és testi alkalmassági vizsgán teljesítettek, a nemzetiségi szakirányokra jelentkezők nyelvi elbeszélgetésen is bizonyították felkészültségüket. A szóbeli vizsgán lehetőség nyílt tájékozódni a leendő hallgatók pályaképéről, személyes motivációiról, kommunikációs készségeiről, pedagógiai elképzeléseiről.

Nyelvi elbeszélgetés az alkalmassági vizsgán.

Az alkalmassági vizsgán elért teljesítményt a vizsgáztató oktatók nem pontszámmal, hanem „megfelelt” vagy „nem megfelelt” minősítéssel értékelték.

Ének-zenei alkalmassági vizsga.

Minden jelentkező sikeres alkalmassági vizsgát tett, amelyhez ezúton is gratulálunk! 

Képgaléria