Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Állatasszisztált foglalkozás a főiskolán

Brautigamné Fekete Erika mesterpedagógus, Korsós Mónika a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány képviselője, valamint Shion a husky látogattak a főiskolára 2023. április 6-án a német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatók nagy örömére.

Állatasszisztált foglalkozás az EJF-en.

A Német Módszertani Kabinet gyakorlatorientált képzési helyszínként támogatja a hallgatók tanulmányait, ahol ezúttal az állatasszisztált terápiával, és egy barátságos kutyával ismerkedhettek meg.

Állatasszisztált foglalkozás az EJF-en.

A vendégek új szemléletű módszereket, hasznos ötleteket osztottak meg a gyermekek motivált német nyelvi fejlesztésére Shion segítségével – német mondókákkal, dalokkal "Hahaha, die Kinder kommen...", "Guten Tag, guten Tag.....", "Mi változott?" gyakorlattal, és sok labdával, szivacs dobókockával, kártyával végzett feladattal.

Állatasszisztált foglalkozás az EJF-en.

Az állatasszisztált terápiáról

Az állatasszisztált terápia olyan program, melynek során egy vagy több terápiás kutya jelenlétével, aktivitásával biztosítjuk az óvodás korú gyermekek fizikai, érzelmi, szociális és kognitív funkcióinak fejlődését. 
A foglalkozások meghatározott szakmai protokoll alapján zajlanak: a gyerekek és a terápiás csapat, azaz a felvezető a vizsgázott terápiás kutyájával és a foglalkozásvezető pedagógus együttműködésével. A feladatokat a terápiás kutya közreműködéséhez igazítjuk a személyi és tárgyi feltételek figyelembevételével. A foglalkozás menetét a gyermekek fejlesztéséhez-fejlődéséhez igazodva határozza meg a foglalkozásvezető.
Kitűnően alkalmazhatók a terápiás kutyák nyelvi fejlesztő programokban, amikor a megerősítés a gyermek számára éppen az, hogy a kutya megérti és végrehajtja a kapott utasítást. A foglalkozás akkor a leghatékonyabb, ha a kutya is szívesen vesz részt benne,
a következő alkalommal szívesen tér vissza a foglalkozás helyszínére, és boldogan kapcsolódik be újra a közös játékba.

Brautigamné Fekete Erika
mesterpedagógus

Állatasszisztált foglalkozás az EJF-en.

Állatasszisztált foglalkozás az EJF-en.