Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Boros Mátyás képzőművész kiállítása a főiskola kortárs galériájában

Az Eötvös József Főiskola Kortárs Galériájában megnyílt Boros Mátyás képzőművész első önálló bajai kiállítása, amely az Emberszabású címet viseli.

Kiállításmegnyitó.

A tárlat a művész közelmúltban készült munkáit mutatja be, az alkotások közös nevezője az emberi lét esendőségének szemléltetésére való törekvés.

Kiállításmegnyitó.

A szeptember 16-ai megnyitón a kiállítást Marczin István, a galéria kurátora ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. –  Szakmai profizmus, precizitás, tökéletességre törekvés, munkamánia, folyamatos újítás, megújulás, művészi és társadalmi érzékenység, figyelemfelhívás, kísérletezés – sorolta a méltató mindazon hívószavakat, amelyek a kiállító művészre alkalmazhatók. Kiemelte: Boros Mátyás alkotásainak központi gondolata a világ felfedezése, megélhetősége, az azonosságok és különbözőségek bemutatása, megélése, megélhetőségének esetleges megkérdőjelezése. – Művészete egyedi, összehasonlíthatatlan, mégis kiválóan fogyasztható. Köszönhető ez annak is, hogy tragikus, humoros, ironikus és elgondolkodtató rész-egész kapcsolat szintjén is értelmezhetők az alkotásai – mondta a kurátor. 

Kiállításmegnyitó.

A tárlat megtekinthető október 18-ig, munkanapokon 8-18 óra között.

Kiállításmegnyitó.