Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Dr. Marczin István Symposion-díjas

Nívós szakmai elismerésben részesült dr. Marczin István művészetszociológus, az Eötvös József Főiskola Kortárs Galériájának kurátora, a bajai Caffart Művésztelep szervezője. A díjat október 19-én vette át a XXVII. Országos Symposion találkozón, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetben, Budapesten.

Dr. Marczin István a Kortárs Galéria kurátora.

A Symposion-díjat a Művésztelepek a Kárpát-medencében című, 2020-ban végzett kutatásáért kapta, melynek célja bemutatni a művésztelepek aktuális helyzetét, felhívni a figyelmet a művésztelepek fontosságára, jelentőségére, végezetül javaslatokat fogalmazni a művésztelepek működését nehezítő problémák megoldására.
Az adatfelvétel 2020-ban kezdődött, a terepmunka 2020-2021-ben zajlott. Összesen 47 Kárpát-medencei művésztelep működését vizsgáltuk, a kutatásban 227 művész vett részt. A tanulmány 2021 januárjában készült el, majd 2022 szeptemberében került fel az akadémia honlapjára. Jelenleg a követőkutatás zajlik – mondta a művészetszociológus.

Könyv

Az Eötvös József Főiskola közössége nevében szeretettel gratulálunk!

A tanulmány a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének honlapján bárki számára ingyenesen olvasható.