Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja az EJF-en

Az UNESCO 2015-ben nyilvánította szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává. A nap célja, hogy a felsőoktatási intézmények a sport fontosságára irányítsák világszerte a figyelmet, ugyanis nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, az edzettség is fontos a jövő értelmisége számára. 

Sportnap az EJF-en.

A mozgalomhoz az Eötvös József Főiskola az idei évben is csatlakozott, a szeptember 14-én és 15-én megszervezett rendezvényre az EJF Sportirodája változatos programokkal készült. 

Sportos kihívások.

A sportos eseménysorozat szeptember 14-én vette kezdetét a „Cooltúra” elnevezésű városismereti túrával. A program keretében a résztvevők megismerkedhettek Baja nevezetességeivel. A városi barangolás után a Duna Népzene – Néptánc Tanoda tartott zenés táncfoglakozást, amelyet táncoktatás is színesített, majd az estét egy fergeteges hangulatú táncház zárta.

Táncház.

Másnap, szeptember 15-én az egészséges életmód jegyében a bajai Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi állapotfelmérést, szűrést, tanácsadást végezett.

Egészségügyi állapotfelmérésen vehettek részt a hallgatók.

A sportolni vágyó hallgatók asztalifociban, pingpongban, tollaslabdában és dartsban is kipróbálhatták magukat, mindezek mellett különböző sportos kihívásokban mérhették össze erejüket.

Tollaslabda.

A kétnapos rendezvény floorball bajnoksággal ért véget.

Floorball bajnokság.