Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Együttműködés a Magyar Olimpiai Bizottsággal

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük az Eötvös József Főiskolával írt alá együttműködési megállapodást 2023. november 29-én, szerdán a Magyar Tudományos Akadémián tartott, a kettőskarrier-programról szóló konferencia után.

MOB együttműködés

Az októberben indult kettőskarrier-program célja, hogy támogassa a sportolókat – legyen szó fizikai vagy mentális segítségről -, illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között. A program része, hogy a sportolók akár egyéni tanrend mellett, de mindenképpen tovább tanulhassanak a versenyekre vagy az olimpiára való felkészülés mellett. Ennek eredményeként született meg a megállapodás 23 felsőoktatási intézménnyel.

MOB együttműködés

A megállapodás aláírását megelőző konferencián Gyulay Zsolt MOB-elnök köszöntője után előadást tartott többek között Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem docense, a MOB elnökségének tagja; Bartha Csaba, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ igazgatója, egyetemi docens, a MOB operatív igazgatója; Goschi Gabriella, a Sport és Lélek Egyesület alapító tagja, a vízilabda-válogatott sportpszichológusa, Varga Zsolt olimpiai bajnok, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívó, orvos, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a MOB elnökségének tagja és Mocsai Lajos mesteredző, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség elnöke, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kuratóriumának elnöke, a MOB tagja.

A MOB Kettőskarrier-programjával együttműködő felsőoktatási intézmények: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Edutus Egyetem, Eötvös József Főiskola, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Kodolányi János Egyetem, Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Neumann János Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem és a Soproni Egyetem.