Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Együttműködés az okleveles óvodai nevelő technikusképzés megvalósításához

A partnerség tovább folytatódik, újabb együttműködési megállapodást kötött 2024. március 20-án az Eötvös József Főiskola a Bajai Szakképzési Centrummal és intézményével, a Türr István Technikummal, ahol óvodai nevelők képzése kezdődik meg okleveles technikusképzés formájában. A szakmát elvégzők számára egyenes út vezet majd a főiskola által kínált óvodapedagógus alapszakra.

Az együttműködési megállapodást aláíró felek.

Új szakma tanulható a technikumi képzésben: az óvodai nevelő szakma. Az oktatás ágazat új képzését a 2024/2025-ös tanévtől választhatják a diákok a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikumban.

Valterné Pataki Gabriella, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: az óvodai nevelő szakma oktatása öt éves technikusi képzés keretében lesz elérhető a következő tanévtől, amely érettségivel és technikus szintű szakma megszerzésével zárul. A képzés felsőoktatási intézménnyel együttműködésben indítható, az Eötvös József Főiskola a szakma gyakorlatorientált programjának megvalósítását segíti.

A technikumi oktatásban résztvevők minőségi oktatását garantálja, hogy az óvodai nevelő szakma képzési tartalmát a főiskolával közösen határozzák meg, amely magában foglalja a közös tantervek kidolgozását, a kölcsönös szakmai támogatást.

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, a főiskola rektora az együttműködést méltatva kiemelte, hogy az óvodai nevelő képzést elvégző diákok főiskolai kreditelismeréssel tanulhatnak tovább az EJF óvodapedagógus alapszakán. Hozzátette: a tervek szerint a technikumi képesítéssel rendelkező óvodai nevelők a diplomás óvodapedagógusok munkáját fogják segíteni a jövőben, velük összhangban végzik az óvodások mindennapos nevelését és fejlesztését. A magasabb szintű szakmai ismereteket igénylő feladatok ellátása továbbra is a felsőfokú végzettségű óvodapedagógusok feladata lesz.

Az eseményen jelen volt dr. Paska Mihály, az Eötvös József Főiskola kancellárja és Bor Katalin, a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum igazgatója.

Az együttműködési megállapodást aláíró felek.