Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

„Emberközpontú tudomány” – A Magyar Tudomány Ünnepe

A humán és a reál tudományok filantropikus szerepe az oktatásban és a nevelésben címmel rendezett tudományos konferenciát a Magyar Tudomány napja rendezvénysorozatának alkalmából az Eötvös József Főiskola.

infoblokk

 

 

 

 

 

 

A rendezvénysorozat immáron igen mesze nyúló hagyomány a Főiskolán, amely – sajnálatos módon – a tavalyi évben megszakadt. Az újjáalakult Tudományos Bizottság fő feladatának tekintette azonban a rendezvény megszervezését.
A programban plenáris és szekció előadásokat hallgathattak az érdeklődők, a rendezvényt díjátadás és könyvbemutató színesítette.
Előadóink igen izgalmas, s emellett korszerű témákat mutattak be az előadásokon, amelyek többek között a pedagógia, a kultúra, a muzeológia, az irodalom- és történettudomány, valamint az egészségre nevelés témakörében hangzottak el. Számos előadás témája több napos tanácskozást is megért volna, hiszen aktualitások és szorításuk a mindennapok oktatására jellemző.
Sajnos, az idő rövidsége miatt nem jutott idő hozzászólásokra, vitára, amelyet a TB a jövőben megfontol, s klasszikusabb keretben képzeli majd el a konferencia megrendezését, amely a tematikus előadások után hozzászólásokra is nyújthat alkalmat.
Célunk azonban most nem ez volt: képet szerettünk volna adni a Főiskola tudományos műhelyeiről, s örültünk a pécsi és szegedi egyetemről is érkezett oktatók előadásainak, valamint a gyakorlati oktatásban jeleskedő pedagógusok témáinak.
Úgy vélem, az elmúlt időszak (öt év, egy római lustrum) egyik legsikeresebb konferenciáját rendezte a Főiskola, amelynek jövő évi folytatása sem maradhat el.

Dr. habil. Tóth Sándor Attila, főiskolai tanár, szervező, a TB tagja

 

Fotók: https://www.facebook.com/pg/ejf.hu/photos/?tab=album&album_id=215883799…

Címkék