Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Fenntarthatóság kérdésköre gyakorlati példákon keresztül

Az Eötvös József Főiskola Gazdálkodási Intézete 2021. március 11-én és 12-én szervezte meg „A fenntarthatóság kihívásai és megoldásai a vállalkozói gyakorlat egyes kérdéseiben, különös tekintettel a Kárpát-medence egységes gazdasági térszerkezetben” című online előadássorozatát. Az előadók a Főiskola stratégiai partnerségét jelentő külföldi (jellemzően horvátországi székhelyű) vállalkozások képviselői voltak, igen eltérő tevékenységi körrel, szerkezettel.

A magyarországi bólyi Terran Kft. eszéki iroda, valamint a déli piac (Bosznia és Hercegovina, Szlovénia, Szerbia, Montenegró, Horvátország) vezetője, Filákovity Zlatko (Terran d.o.o.) a termelés és nagykereskedelem oldaláról közelítette meg a fenntarthatóság kérdéskörét. Előadásában kitért a cég egyedi fejlesztésű termékére a napelemes cserepek jövőére, lehetőségeire.

Filákovity Zlatko

Palizs-Tóth Hajnalka (Diligentia) a CED Közép-európai Gazdasági Fejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. eszéki irodájának vezetője a Kárpát-medencei vállalkozásokat tömörítő szakmai hálózat működését, jövőbeni terveit ismertette, különös tekintettel a virtuális gazdasági térszerkezetében a vállalkozások számára kiaknázható lehetőségek tárházára.

Palizs-Tóth Hajnalka

Bálint Szabó Anasztázia (Saboprodukt) a mezőgazdasági termelést befolyásoló technikai, technológiai fejlesztések, környezetkímélő megoldások és eljárások hatásait vette számba.

Bálint Szabó Anasztázia

A tematikus előadások hozzájárultak (jellemzően) a közgazdászhallgatók szakmai kompetenciáinak gazdagításához, elősegítette látókörbővítésük és problémaérzékenységük növelését, illetve betekintést nyerhettek a fenntarthatóság követelménye érdekében tett vállalati válaszok gyakorlatának mélységébe. 

A gyakorlatorientált előadások az EFOP-3.4.3-16-2016-00003 „Stratégiai oktatási kompetenciák minőségének fejlesztése a felsőoktatásban, a megváltozott gazdasági és környezeti feltételekhez történő adaptációhoz és a képzési elemek hozzáférhetőségének javításáért” pályázat keretében valósultak meg.

Képgaléria