Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Geometrián alapuló élményközpontú pedagógia

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola két oktatója Gordana Stankov és Papp Zoltán érkezett 2023. április 13-án a főiskolára, hogy bemutassák a Poliuniverzum nevű geometriai képességfejlesztő játékot oktatóinknak, valamint az óvodapedagógus és a tanító szakos hallgatóinknak.

Hallgatóink a gyakorlati foglalkozáson.

A Poliuniverzum egy különleges művészeti, matematikai formarendszer, síkbeli kirakó, melynek megálmodója Saxon-Szász János képzőművész-feltaláló. Az eszköz fejleszti a látást, a tapintást, a szín- és formaérzéket, a logikus gondolkodást, matematikai és kombinációs készséget, vizuális memóriát és művészeti fogékonyságot. 

Hallgatóink a gyakorlati foglalkozáson.

A Poly-Universe (Poliuniverzum) in Teacher Training Education (PUNTE) projekt célja olyan innovatív, transzdiszciplináris pedagógiai módszer kifejlesztése volt, amely ehhez a forradalmi edukációs eszközhöz kapcsolódik. A vendégek ismertették a játékhoz kidolgozott PUNTE Módszertani Kézikönyvet is, a kötet elősegíti ennek a mindennapos gyakorlatnak a tanárképzésbe való beemelését, a módszertani alapok átadását a pedagógusjelölteknek.

A Poliuniverzum nevű geometriai képességfejlesztő játékkal ismerkedtek meg hallgatóink.
 

Címkék