Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Gombóc, palacsinta, spagetti

A Bajai Óvodaigazgatóság Kiscsávolyi Tagóvodája egészségheti programsorozatának részeként október 19-én óvodások vették birtokba a főiskola Kistornatermét.

Óvodások a főiskolán.

A kisgyermekek izgatottan és nagy örömmel várták a feladatokat. Bordásfalmászás, tárgyak, akadályok kerülgetése és az óvodások egyik kedvenc futkározós játéka, a gombóc, palacsinta, spagetti sem maradt el. A kicsik futás közben a gombóc szó hallatára „gombócokká” változtak, összegömbölyödtek guggolásban; a palacsinta hallatán lefeküdtek mozdulatlanul nyújtott, zárt lábbal, a karokat a testük mellé helyezték; a „spagettinél” pedig egyenesen álltak, karjukat a magasba tartva. A játékos sportpálya feladatainak koordinálásában dr. Patocskai Mária főiskolai docens Egészségtan kurzusának pedagógushallgatói segédkeztek.

Óvodások a főiskolán.

A hallgatók a sportos eseményen új tapasztalatokat gyűjthettek, a gyakorlati óra során a kisgyermekekkel közvetlen kapcsolatot alakíthattak ki. Az óvodásoknak lehetőségük nyílt változatos mozgásformák kipróbálására, amelyek fejlesztik állóképességüket, a test irányított mozgását, a gyerekek egyensúlyérzékét, izomrendszerét, keringési rendszerét és egész személyiségét. 

Óvodások a főiskolán.

Képgaléria