Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Hallgatói sikerek az országos Kányádi-versenyen

Az Eötvös József Főiskola hallgatói ismét nagyon szép sikereket értek el a Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen 2023. június 3-án, Budapesten.

Égi Csenge és Rablánszky Gitta

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara által rendezett országos megmérettetésen főiskolánkat Égi Csenge, I. évfolyamos tanító szakos hallgató és Rablánszky Gitta, II. évfolyamos német nemzetiségi tanító szakos hallgató képviselte, a zsűri mindkettőjük szavalatát arany fokozattal díjazta.

A magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak rendezett versmondó verseny résztvevői kötelező versként Kányádi Sándor Kőnyomat vagy az Epilógus egy balladához című versei közül mondták el az egyiket, valamint szabadon választott versként egy 20. vagy 21. századi magyar költő versét adták elő. 

A hallgatókat Ladányi Éva főiskolai tanársegéd készítette fel.

A 2023-ban meghirdetett versillusztrációs versenyre a pályázók olyan Kányádi-verset vagy -versrészletet illusztrálhattak, amelyben megjelenik a madár mint téma. Az alkotásokat öt főből álló zsűri értékelte.

A versenyen Zsifkovics Nikolett, III. éves német nemzetiségi tanító szakos hallgató ezüst fokozatot szerzett, Németh Panna Noémi és Geiger Molli, elsőéves óvodapedagógus szakos hallgatók, valamint Husz Dóra, III. éves német nemzetiségi tanító szakos hallgató bronz fokozatú minősítés érdemelt ki. A hallgatók felkészítő tanára Szabó Áron mesteroktató volt.

Versillusztrációs versenyen díjazott hallgatók oklevelei.

A pályaművek 2023. szeptember végéig megtekinthetők a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának budapesti képzési helyén (1042 Budapest, Árpád út 161–163.) rendezett kiállításon.

Hallgatóinknak és felkészítő oktatóiknak szeretettel gratulálunk!