Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

„Határtalan tudomány” az Eötvös József Főiskolán

fotó

Az Eötvös József Főiskola idén is csatlakozott az MTA A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának a „Határtalan tudomány” elnevezésű projektjéhez, és az intézmény Tudományos Bizottsága konferenciát rendezett 2018. november 28-án.

Ennek segítője Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektorhelyettes asszony, a TB elnöke, valamint Dr. Bordás Sándor főiskolai docens és Dr. habil. Tóth Sándor Attila főiskolai tanár (az esemény főszervezője) volt. Hathatós munkájával segítette a rendezést Tomaskovity Józsefné intézeti adminisztrátor, de a rendezvény sikerét sok-sok technikai segítő munkája mozdította elő. Nekik ezúton is köszönik a szervezők.

A konferencia témája a LIMESEK ÁTLÉPÉSE: NYELVEK, MŰVEK, TEÓRIÁK címet viselte. A tudományos tanácskozás elsődleges célja az volt, hogy a tudomány kötéseit és oldásait egyaránt bemutassa. Az előadók az irodalom- és nyelvtudomány, a pedagógia elméletének és gyakorlati kérdéseinek témaköreit járták végig, mindezt az idegen nyelvű (német-angol) szekció a nyelvek határai és határtalansága témakörében végezte el.

Örömünkre szolgált, hogy a tavalyinál jóval többen jelentkeztek, így Szegedről, Pécsről, Kaposvárról is, ezért a konferencia igen sokszínűre és színvonalasra kerekedett.

A plenáris előadások a hagyományok és az életmű (Prof. Dr. Obádovics J. Gyula matematika professzor előadása), a városfejlesztés (Vedelek Norbert alpolgármester) és a digitális oktatástechnika (Radnai Teréz, a MOZAIK Kiadó képviselője) témaköreit ölelték fel. Az esemény állófogadással és szekcióülésekkel folytatódott, illetve zárult.

Programunk az EFOP-3.6.1-16-2016-00025 pályázat keretében valósulhatott meg.

További fotók az alábbi linken.