Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Július 16-ig lehet sorrendet módosítani

2024. július 10-ig pótolhatják a felsőoktatásba felvételizők még hiányzó dokumentumaikat az E-felvételi felületén, sorrendmódosításra azonban július 16-ig van még lehetőségük.

Július 16-ig meghosszabbították a sorrendmódosítás lehetőségét!

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2024. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett hazai oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. Az idei érettségi eredmények folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba. A határidőig benyújtott dokumentumok és a beérkező közhiteles adatok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart. Az idén külföldön érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő 2024. július 16.

A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Azoknak, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, a 2024. évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt, a sorrendmódosításra 2024. július 16-ig van lehetőségük. Sorrendmódosításkor javasolt körültekintően eljárni, azt elsősorban a jelentkező megváltozott döntése vagy élethelyzete alapján tegyék meg, ne az esélylatolgatás miatt.

A 2024 szeptemberében induló képzések ponthatárait július 24-én hirdetik ki, és elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

Forrás: felvi.hu