Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Kányádi-versenyen jeleskedtek hallgatóink

Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt hirdetett a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatói számára. 

Alföldi Anna és felkészítője Huszár-Samu Nóra tanárnő.

A szervezők a versenyt a járványügyi helyzetre való tekintettel online, a KRE Microsoft Teams felületén tartották meg. Az esemény védnöke Havas Judit Radnóti- és Pilinszky-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész volt. A rendezvényen résztvevőket a zsűri bronz, ezüst, illetve arany fokozattal jutalmazta.

A versmondó verseny résztvevői kötelező versként Kányádi Sándor Volna még vagy az Örmény sírkövek című versei közül szavalták el az egyiket, valamint szabadon választott versként egy 20. vagy 21. századi magyar költő versét adták elő.

A versillusztrációs verseny résztvevőinek egy szabadon választott Kányádi-verset kellett illusztrálniuk, melyet az előre meghatározott formában, a megadott határidőig kellett eljuttatniuk a bírálóbizottság számára.

Az Eötvös József Főiskola hallgatói szép eredménnyel szerepeltek a megmérettetésen.
Alföldi Anna, II. évfolyamos tanító szakos hallgatónk a versmondó versenyen indult, ahol bronz fokozatot szerzett. A versenyre Huszár-Samu Nóra főiskolai tanársegéd készítette fel.

A versillusztrációs megmérettetésen Csapó Zsófia, I. évfolyamos tanító szakos hallgató ezüst fokozatot szerzett alkotásával, míg Bozsánovics Maja, III. évfolyamos horvát nemzetiségi tanító szakos hallgató; Fejes Edina II. évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató és Tábori Flóra I. évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató bronz fokozatú minősítést kapott a zsűritől. A versenyen Madarász Maja III. évfolyamos tanító szakos hallgató is részt vett. Felkészítő tanáruk Szabó Áron mesteroktató volt.

Gratulálunk a résztvevő és a díjazott hallgatóink kiemelkedő eredményéhez!

Csapó ZsófiaBozsánovics MajaTábori Flóra

Fejes Edina