Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Karácsonyt várva

A közelgő karácsony alkalmából a főiskola közössége összegyűlt és együtt ünnepelt 2023. december 14-én, a díszteremben. A Pedagógusképző Intézet hallgatói felemelő karácsonyi műsorral kápráztatták el a közönséget, akik a Miskolczy Szakkollégium által meghívott Babarci Magyar-Német Baráti Kör gyermektánccsoportjának Christkindl-játékát is megtekintették. 

Karácsonyi műsor az EJF-en.

A kisiskolások elsőként léptek színpadra, német nyelvű verses, énekes előadásuk a Babarcon élő karácsonyi népszokást elevenítette fel. A gyerekek felkészítője Zsifkovics Nikolett, végzős német nemzetiségi tanító szakos hallgató volt.

Karácsonyi műsor az EJF-en.

Dr. Kosóczki Tamás az ünnepi esemény konferansziéjaként kiemelte a zenei nevelés, oktatás jelentőségét, miközben méltatta az egymás után színpadra lépő pedagógushallgatókat.

Karácsonyi műsor az EJF-en.

A műsor folytatásában Milaskity Vanessza, elsőéves cigány/roma nemzetiségi tanító szakos hallgató ünnephez illő gitár-; majd Ispánovics Léna, előéves óvodapedagógus szakos hallgató klarinétjátékát hallgatták meg az egybegyűltek.

Karácsonyi műsor az EJF-en.

Nemes Nagy Ágnes A fiú című versét Rablánszky Gitta, harmadéves német nemzetiségi tanító szakos hallgató szavalta el; Égi Csenge, másodéves tanító szakos hallgató Tóth Krisztina Színpad című versét mondta el. Mindkettőjük szavalatát arany fokozattal díjazta a zsűri a 2022/2023-as tanévben az országos Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen.

Karácsonyi műsor az EJF-en.

A hallgatók hangszeres produkcióiban az ünnephez kapcsolódó művek csendültek fel: Helfrich Ágnes, harmadéves német nemzetiségi tanító szakos hallgató fuvolázott; Rablánszky Gitta harmonikázott.

Karácsonyi műsor az EJF-en.

Az október 23-i emlékünnepségen először bemutatkozó Gálfi Natália, elsőéves tanító szakos hallgató zongorajátékát élvezhette a publikum, aki ezúttal Liszt Ferenc Szerelmi álmok című darabját adta elő. 

Karácsonyi műsor az EJF-en.

Pernyés Bernadett, elsőéves tanító szakos hallgató az Abigél c. musicalből énekelt; Bede Gyöngyi, elsőéves tanító szakos hallgató áriája lenyűgözte a jelenlévőket. A főiskola kórusa karácsonyi dalgyűjteménnyel készült, a kar a program végén közös éneklésre hívta az intézmény polgárait, dolgozóit.

Karácsonyi műsor az EJF-en.

Az ünnepség zárásaként dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, rektor megköszönte a fellépők munkáját, a színvonalas előadást, majd mindenkinek áldott, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánt. 

Karácsonyi műsor az EJF-en.

A műsort összeállította dr. Kosóczki Tamás, főiskolai docens; Bakacsi Zita, mesteroktató és Ladányi Éva, tanársegéd.

Karácsonyi műsor az EJF-en.