Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Kosarasaink tisztességgel helytálltak a KEK-en

A 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) 2023. március 2–4. között rendezte meg az ELTE sportegyesülete, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Hét sportágban, három napon keresztül közel 1500 egyetemista sportolt együtt Budapesten, a Ludovika Campuson. Az eseményre a fővárosi és a vidéki felsőoktatási intézmények mellett több csapat érkezett Erdélyből, Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről. 

14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Az Eötvös József Főiskola is nevezett a kosárlabdatornára, a csapatot Enenche Oche Victor, Gubics Mihály Márk, Katona Zoltán, Künsztler László, Nozica Sasa, Perlaky Dániel és Szabó Szabolcs alkotta. A tornán az EJF a BCE, az ELTE, illetve a Kolozsvár csapatával került egy csoportba. 

14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Künsztler László a verseny után elmondta: büszkék lehetünk magunkra, összességében tisztességgel helytálltunk. A nagyarányú vereség ellenére is dicséret illeti a csapatot, mert nagyon küzdöttünk. Kemény, hajtós meccseket játszottunk minőségi ellenfelekkel szemben. Abszolút pozitívan tértünk haza, a mérkőzésekből rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Ami a legfontosabb, hogy örömmel képviseltük főiskolánkat az anyaországi és a határon túli magyar egyetemi sportélet apraja-nagyja között – emelte ki a főiskola kosárlabda-együttesének kapitánya.

14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

A kosárlabdatornán a férfiaknál az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportolói állhattak a dobogó legfelső fokára.

14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Hallgatóink részvételéhez gratulálunk!

Fotó: ELTE Online Facebook oldala (Zsolnai Dóri, Lucza Betti)