Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

llusztrációk Kányádi Sándor szellemében

Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt rendezett a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara magyarországi és Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatói számára 2022. május 28-án, a kar budapesti képzési helyén. 

Hallgatóink elismerése.

A program az illusztrációs verseny eredményhirdetésével kezdődött, majd a versmondó versennyel folytatódott.

A versillusztrációs versenyen az Eötvös József Főiskola hallgatói is megmérették magukat. A résztvevők olyan szabadon választott Kányádi-verset vagy -versrészletet illusztrálhattak, amelynek témája valamelyik évszakhoz kapcsolódik. Az alkotók az illusztráció műfajának megfelelő technikákat alkalmazhattak: grafika, festészet vagy vegyes technikák bármelyikét.

A versenyen Iván Rebeka, I. évfolyamos csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgató ezüst fokozatú minősítést szerzett alkotásával, míg Ruppert Blanka, III. évfolyamos német nemzetiségi tanító szakos hallgató; Szabados Dóra III. évfolyamos német nemzetiségi tanító szakos hallgató és Künsztler László III. évfolyamos tanító szakos hallgató bronz fokozatú minősítést kapott a zsűritől. Felkészítő tanáruk Szabó Áron mesteroktató volt.

A hallgatói munkákat a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógia Karán kiállították, a legjobb illusztrációkat e-könyvben is megjelentetik.

Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő oktatójuknak!

Iván Rebeka

Ruppert Blanka

Szabados Dóra

Künsztler László