Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Május 1-től elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz

Jelentős és kedvező változások lépnek életbe a Diákhitel Központnál 2020. május 1-től a Kormány 2020. április 9-én kihirdetett rendelete alapján.

Diákhitel

A koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a hallgatókat is nagy mértékben érintő munkaerőpiaci visszaesés pénzügyi hatásait enyhítendő május 1-től december 31-ig az eddigi hallgatói hiteleken kívül bevezetjük a kamatmentes, teljesen szabad felhasználású Diákhitel Pluszt - közölte a Diákhitel Központ. Az új termék a felsőoktatási hallgatók számára maximum 500.000 forint összegben lesz elérhető. Az új szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusz termék a felsőoktatási hallgatók finanszírozását szolgálja azzal, hogy az érintetteknek 1 év türelmi idő után 5 év alatt törleszthető, költség és díjmentes hitellehetőséget biztosít.  A Diákhitel Pluszt aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók vehetik igénybe. Az új terméket igénylők is jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a fele, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozás elengedésre kerül.

A Diákhitel Plusz bevezetésével egyidőben a Nyelvtanulási Diákhitel megszüntetésre kerül. A mostanáig felvett, 1,99 százalékos kamatozású Nyelvtanulási Diákhitelek május 1-től kamatmentessé válnak. 

A Diákhitel Központ tovább könnyített a már meglévő termékek igénybevételi feltételein is. A módosítások eredményeként a Diákhitel1 és Diákhitel2 termékek igénylésének, valamint a korábban igényelt hitelösszeg utólagos módosításának határideje a 2019/2020-as tanév II. félévében június 15-ig meghosszabbításra kerül. A jogszabálymódosítás lehetővé teszi azt is, hogy a felsőoktatásban tanuló többszázezer hallgató május 1-től az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhesse a rendkívül kedvező kamatozású, szintén szabad felhasználású Diákhitel 1-et akár 350 000 forint értékben, továbbá meghosszabbítja június 15-re és december 31-re a Diákhitel1 igénylési és keretemelési határidejét. 

A szabadfelhasználású Diákhitel1 eddigi havi maximum 70 000 forintos keretét 150 000 forintra emeljük 2020. augusztus 15-től. Ez alapján a következő felsőoktatási tanévtől a hallgatók évi akár 1 500 000 forint rendkívül kedvező kamatozású szabadfelhasználású diákhitelt igényelhetnek.

 

 

Címkék