Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Megkezdődött a tanév az Eötvös József Főiskolán

Az Eötvös József Főiskola szeptember 6-án megtartotta tanévnyitó ünnepi szenátusi ülését az intézmény dísztermében.  

Az elnökség bevonulása.

Az ünnepség az elnökség bevonulásával kezdődött, amelyen dr. habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora is részt vett. A főiskola elsőéves hallgatóit, jubiláló diplomásait és a megjelent vendégeket dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntötte. Külföldi partnerintézményeinkből, a Kelet-Szarajevói Egyetem Tanítóképző Karáról, az eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Tanítóképző Karáról és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskoláról érkeztek meghívottak.

Az EJF rektorának tanévnyitó beszéde.

A rektor tanévnyitó beszédében kiemelte: „Örömteli, hogy gólyáink a főiskola teljes képzési kínálatát képviselték a gólyatáborban, akik tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, illetve gazdálkodási és menedzsment alapszakokra és gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzésre nyertek felvételt.” A főiskolai tanulmányaikat megkezdőkhöz szólva elmondta: „Kívánom hallgatóinknak, hogy kitartó munkával, olykor kemény küzdelmek árán, de érjék el céljaikat, valósítsák meg álmaikat. […] Szakmai tudás tekintetében, Eötvös József szellemiségéhez hűen, ugyanazt a minőséget igyekszünk folyamatosan adni, amit az elmúlt másfél évszázad során oktató kollégáink képviseltek.”

Az elsőéves hallgatókat fogadalomtételüket követően a rektor kézfogással, hivatalosan is az Eötvös József Főiskola polgáraivá fogadta.

Az elsőéves hallgatók fogadalomtétele.

Az elsőéves hallgatók főiskolai polgárrá fogadása.

Hagyományainkhoz híven idén is köszöntöttük az 50, 60 és 70 éve végzett hallgatóinkat. A díszdiplomás pedagógusokat dr. Kanizsai Mária főiskolai tanár üdvözölte, majd a jelenlévők átvették a jubileumi arany, gyémánt, és rubin okleveleiket.

Dr. Kanizsai Mária köszöntötte a díszdiplomásokat.

Arany díszoklevelet kapott: Katanichné Páncsity Katalin, Takács Mátyás. Gyémánt díszoklevelet kapott: Antal István Gábor, Berényi Tibor, dr. Zorn Antal, Szalay Gyula. Rubin díszoklevelet kapott: dr. Juhász Károly.

Díszdiplomások

A díszdiplomások nevében dr. Zorn Antal mondott köszöntőt.

A díszdiplomások nevében dr. Zorn Antal beszédet.

Az ünnepségen bejelentették: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szeptember 1-jei hatállyal főiskolai tanárrá nevezte ki: Bakonyiné dr. Kovács Bea általános-rektorhelyettest, dr. Kiss Zoltánt, a Pedagógusképző Intézet igazgatóját és dr. Póla Pétert, a Gazdálkodási Intézet igazgatóját.

A 2021/2022-es tanévben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesült Bozsánovics Maja horvát nemzetiségi tanító szakos hallgató, aki dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektortól vehette át az ösztöndíj odaítéléséről szóló oklevelet.

Bozsánovics Maja átveszi a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló oklevelét.

Az EJF rektora öt hallgatót: Bozsánovics Maja, IV. évfolyamos horvát nemzetiségi tanító szakos hallgatót; Csapó Zsófia, II. évfolyamos tanító szakos hallgatót; Fejes Edina, III. évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatót; Madarász Maja, III. évfolyamos tanító szakos hallgatót és Tábori Flóra, II. évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgatót rektori dicséretben részesített az országos Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen elért eredményük elismeréseként. 

Az ünnepi műsorban közreműködött Ördög Szimonetta tanító szakos, ének-zene műveltségterületes hallgató, Bozsánovics Maja végzős horvát nemzetiségi tanító szakos hallgató és dr. Kosóczki Tamás főiskolai docens, orgonaművész.

Dr. Kosóczki Tamás és Ördög Szimonetta.

Bozsánovics Maja verssel köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Fotó: Király Ferenc

Az ünnepségről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.