Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Mesékről meséltek

Tanító szakos hallgatóink április 28-án a Szent László ÁMK munkatársai által létrehozott Mesekuckó programról tájékozódtak.

Dr. Szluha Gyuláné mesterpedagógus, programgazda és Pallaginé Pópé Mónika iskolapszichológus.

A rendhagyó tanórát dr. Szluha Gyuláné mesterpedagógus, programgazda és Pallaginé Pópé Mónika iskolapszichológus tartotta. Az előadáson a program tartalmi és szerkezeti felépítésének megismerésén túl lehetőség volt arra is, hogy a pedagógushallgatók a gyermekek oldaláról is bepillantást nyerjenek egy Mesekuckó órába.

Tanító szakos hallgatók az előadáson.

A kisiskolások körében az interaktív meseórák alapját az élőszavas mesemondás adja, melyet a gyerekek életkori sajátosságainak figyelembevételével az élőzene, a meséket kiegészítő játékok, a mondókák és tárgykészítő foglalkozások ötvözésével tesznek még élménydúsabbá. A Mesekuckó program célja a gyermekek érzelmi és szociális intelligenciájának fejlesztése a mese és az élménypedagógia eszközével, a közösségépítés, valamint egyfajta segítségnyújtás a gyermekek közötti agresszió kezeléséhez, megelőzéséhez.

Hallgatók az előadáson.

Köszönjük vendégeinknek a tartalmas előadást, hallgatóink hasznos ismeretekre, jó gyakorlatokra tettek szert, melyeket tanulmányaik és későbbi szakmai munkájuk során is hatékonyan alkalmazhatnak.