Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

MOON BIKE 2021 kihívás

A Pécsi Tudományegyetem 2020 júniusában "MOON BIKE" címmel kerékpáros kihívást indított. A projekt célja 80 nap alatt virtuálisan eljutni biciklivel a Holdra, azaz bárhol a világon együtt megtenni összesen 384400 km-t. 

Moon Bike 2021

A Moon Bike 2020 program résztvevői 62 nap alatt teljesítették a kitűzött célt, sőt szeptember 13-ig, 80 nap alatt összesen 937531,72 km-t tekertek, azaz az eredeti kihívást többszörösen teljesítették. 

A tavalyi sikereken felbuzdulva 2021. május 15-én újraindul a "MOON BIKE" kihívás, melynek kiemelt célkitűzése a középiskolások és egyetemisták egészséges életmódra nevelése, közösségi élményeik gazdagítása, valamint a klímavédelemben való szerepvállalás is. 

A Moon Bike 2021 kihívás plakátja.

 

A kihíváshoz bárki csatlakozhat a projekt Facebook oldalán. A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a @ptemoonbike Facebook oldalára. Ha szobakerékpáron vesznek részt a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük.
Ebben az évben részkihívásokkal, kitelepülésekkel is készülnek a szervezők, annak érdekében, hogy a virtuális közösség tagjai megismerhessék egymást és a Pécsi Tudományegyetemet, annak egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelő projektjeit.

Tervezett találkozási pontok

  • Május 15. Pécsi Campus kör: ÁJK-KTK- ETK- BTK-TTK-JP Klinikai Tömb
  • Május 29. Orfű tókör és egyéb programok a Malmoknál
  • Június 26. Mohács-Baja-Mohács túra 
  • Július 17. Velence-tó kör Gárdonyból a Tekerbringa kölcsönzőtől

További információk:
facebook.com/ptemoonbike
www.pte.hu/moon-bike