Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Novemberben folytatódott a nemzetköziesítés folyamata

A járványhelyzet ellenére sikerült tovább mélyítenünk Intézményünk nemzetközi kapcsolatrendszerét.

Nemzetköziesítés a felsőoktatási intézmények között.

Az Erasmus+ program keretében kétoldalú együttműködési megállapodást írtunk alá az Óvodapedagógus és Mérnöki Képzések Akadémiájával (Nis, Szerbia), valamint az Adiyama Egyetemmel (Adiyama, Törökország). Az intézményi hálózat bővülése mellett tovább élénkültek a munkatársak körében megvalósuló mobilitások, melyek keretében a partnerintézmények oktatói (Gyulafehérvári Egyetem, Románia; Eszéki Josip J. Strossmayer Egyetem, Horvátország) látókörbővítő előadásokat tartottak hallgatóink számára.

Vendégoktató által tartott előadás.

A nemzetközi folyamatok hatékonyságának növelése érdekében dr. Dimén Levente meghívott vendégoktató (Gyulafehérvári Egyetem, Románia) egy hónapot töltött intézményünknél, ahol a Nemzetközi Csoport munkatársaival áttekintette a nemzetközi kapcsolatok folyamatait, adminisztratív eljárásrendjét. 

Dr. Dimén Levente egy hónapot töltött intézményünknél.

Az Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási program felfutását jelzi, hogy november közepén főiskolánkon fogadhattuk a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorhelyettesét és tanszéki munkatársát, valamint a Kelet-Szarajevói Egyetem Pedagógusképző Karának két vezető oktatóját. A vendégoktatók részt vettek az EJF által szervezett „A Magyar Tudomány Ünnepe 2021 – A tudomány és a művészet, mint az élet megújulásának iránytűje” című tudományos konferencián. 

Vendégek az EJF-en.