Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Nyári diplomaátadó ünnepség a főiskolán

Az Eötvös József Főiskola diplomaosztó ünnepséget rendezett 2024. június 21-én a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. A ceremónián a végzősök átvették diplomájukat, és átadtuk a főiskola elismeréseit, kitüntetéseit is. 

Nyári diplomaátadó ünnepség

Intézményünkben a 2023/2024-es tanév végén tanító, német nemzetiségi tanító; óvodapedagógus, német, horvát és cigány/roma nemzetiségi óvodapedagógus; csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakos, valamint közgazdász: gazdálkodási és menedzsment alapszakos és felsőoktatási szakképzési okleveleket vettek át a tanulmányaikat befejező hallgatók. Kompetencia alapú angol nyelvi tanító; fejlesztő, differenciáló pedagógia területen pedagógus-szakvizsgára felkészítő; gyógytestnevelés az óvodában, iskolában szakterületen pedagógus-szakvizsgára felkészítő, valamint közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzési szakon újabb diplomát szereztek már pályán lévő pedagógusok. 

Nyári diplomaátadó ünnepség

Főiskolánk mottója: Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok. E három szó jellemzi igazán intézményünket, amely a 21. század kihívásaira reagálva korszerű és minőségi oktatást, gyakorlatorientált képzéseket és életre szóló kapcsolati tőkét nyújt hallgatóinknak. Számot vetve a nálunk eltöltött évekről, amit ennek jegyében adni tudtunk Önöknek, az a nagymúltú intézményünkben szerzett szakmai tudás, annak gyakorlati alkalmazása – az átadandó diplomájuk éppen ezt igazolja. Legyenek büszkék magukra, tudásukat méltó módon használják! – emelte ki ünnepi beszédében dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, rektor. Végül köszönetet mondott a főiskola pedagógus- és gazdasági képzésében résztvevő oktatóinak, valamint a köznevelési, közoktatási gyakorlóhelyeknek; cégek, vállalatok, önkormányzatok munkatársainak azért, hogy a választott pályájukra felkészítették a frissdiplomásokat.

Nyári diplomaátadó ünnepség

Mint ismeretes dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya újabb öt évre kapott megbízást a rektori teendők ellátására. A rendezvényen dr. Paska Mihály kancellár a főiskola polgárai nevében gratulált rektor asszonynak.

Nyári diplomaátadó ünnepség

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki arra kérte a rektort, hogy a következő öt évben is ugyanazzal a lelkesedéssel, elhivatottsággal, a teljes intézményt átjáró szeretettel végezze munkáját, mint eddig. Ígérte, hogy ehhez minden támogatást megadnak.
Dr. Varga-Bajusz Veronika beszédében hangsúlyozta, hogy ma már minden második felvételiző vidéki intézménybe jelentkezett. Bajára másfélszer annyian jelentkeztek, mint a tavalyi évben, több mint ötszázan jelölték meg az Eötvös József Főiskolát első helyen.  A képzés sikeres átalakításának és a vonzó fizetésnek köszönhetően, tovább nőtt a pedagógusképzésekre jelentkezők száma. Megdupláztuk az új jelentkezők számát, és a pedagógusképzési terület ezzel feljött a második legnépszerűbb képzések közzé a korábbi negyedik helyről – jelentette ki az államtitkár.

Zsifkovics Nikolett

Az ünnepi beszédeket követően a végzősök nevében Zsifkovics Nikolett, német nemzetiségi tanító szakos hallgató búcsúzott a főiskolától, az intézmény oktatóitól, polgáraitól. 

Nyári diplomaátadó ünnepség

A végzősök eskütételét Husz Dóra, német nemzetiségi tanító szakos hallgató vezette, majd az oklevelek átadása következett, amelyeket dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya nyújtott át.

Nyári diplomaátadó ünnepség

A hallgatói eskütétel és a diplomák átadása után a főiskola elismeréseket, kitüntetéseket osztott ki.

Nyári diplomaátadó ünnepség

Ebben az esztendőben a főiskola szenátusának döntése értelmében Baja Felsőoktatásáért Díjjal dr. Kosóczki Tamás, főiskolai docenst és Szekulity Lívia, rektori titkársági referenst jutalmazták. 

Nyári diplomaátadó ünnepség

Rektori dicséretben részesültek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók: Csapó Zsófia, tanító szakos hallgató; Husz Dóra és Zsifkovics Nikolett, német nemzetiségi tanító szakos hallgatók, valamint Schoblocher Adrienn, német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató.

Nyári diplomaátadó ünnepség

Nyugdíjba vonulása alkalmából Manzné dr. Jäger Mónika főiskolai tanárt és Nagy Sándorné műszaki szolgáltatót köszöntöttük.

Nyári diplomaátadó ünnepség

Az ünnepségen a főiskola nőikara lépett fel, Tillai Aurél négytételes Balatoni Nóták ciklusát adták elő.

Nyári diplomaátadó ünnepség

Pernyés Bernadett, I. évfolyamos tanító szakos hallgató a Játékkészítő című musicalből „A mese rólad szól” című dalt énekelte el.

Nyári diplomaátadó ünnepség

A műsorszámokban zongorán közreműködött: dr. Kosóczki Tamás, főiskolai docens. A kórust Bakacsi Zita, mesteroktató vezényelte.

Nyári diplomaátadó ünnepség

A végzős hallgatóktól Kanta Anett, I. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgató Kányádi-verssel búcsúzott.

Nyári diplomaátadó ünnepség

A diplomaátadó ünnepség zárásaként ezúttal is a magasba repültek a kalapok.

Gratulálunk a frissdiplomásoknak, és további sok sikert kívánunk!

Fotó: Sáfrán Hunor