Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Országos siker a XXVIII. Szendrei János Matematika Versenyen

csoportkép

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata a 2019/2020-as tanévben 28. alkalommal rendezte meg országos matematika feladatmegoldó versenyét, amely 2010 óta Szendrei János nevét viseli. A XXVIII. Szendrei János Matematika Verseny helyszínét idén a Károli Gáspár Református Egyetem biztosította.

A 2019. november 15-17-én, Nagykőrösön rendezett versenyen tíz tanító- és óvóképző intézmény 42 hallgatóval képviseltette magát.

A versenyen 2 óra alatt húsz tesztkérdést, illetve újabb 2 óra alatt öt kidolgozandó feladatot kellett a hallgatóknak megoldani.

Az Eötvös József Főiskola csapatát Andrásofszky Réka (IV. évf.), Apró Brigitta (IV. évf.), Ádám Viktória (I. évf.) és Szabó Ágnes (II.évf.) tanító szakos hallgatók alkották. A versenyre történő felkészítést dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya főiskolai tanár végezte.

A bajai csapat tagjai II. helyezést értek el az országos megmérettetésen. Apró Brigitta az egyéni versenyben IV. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyzőknek a kiemelkedő eredményhez!

Címkék