Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Ötletbörze nyelvtanároknak és tanító szakos hallgatóknak

A főiskola könyvtára, valamint a Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Intézet a budapesti Goethe Intézet szakreferensét, dr. Trippó Sándort fogadta, aki módszertani workshopot tartott 2023. március 9-én az Eötvös József Főiskolán.

Nyelvtanári ötletbörze

Az ötletbörzén bajai és környékbeli némettanárok és a főiskola német nemzetiségi szakirányon tanuló tanító szakos hallgatói és oktatóik vettek részt. A program megvalósításában Putterer Elisabeth szervezői munkáját ezúton is köszönjük.

Nyelvtanári ötletbörze

A Goethe Intézet képviselője gyakorlati tippeket és kreatív gyakorlatokat mutatott be a foglalkozáson, az érdeklődők érdekes tanórai példákon keresztül fedezték fel, hogy milyen sokféleképpen dolgozhatnak a nyelvtanulóknak szóló egyszerűsített olvasmányokkal.

Nyelvtanári ötletbörze

A nagysikerű programon a gyakorlott és a leendő pedagógusok a Goethe Intézet sokszínű kínálatát is megismerhették.

Nyelvtanári ötletbörze

Az Eötvös József Főiskola könyvtára rendszeresen frissített és folyamatosan bővülő német nyelvű állománnyal várja a látogatókat. A könyvtár Goethe gyűjteménye a budapesti Intézet felajánlásának köszönhetően három új kiadvánnyal gazdagodott, melyek a workshopon is bemutatásra kerültek. A Heidi, a Till Eulenspiegel és a Das altägyptische Souvenir több példányban áll az olvasók rendelkezésére.

Nyelvtanári ötletbörze