Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Óvjuk meg a bolygónkat!

A Kortalan Egyetem - Generációk találkozása program keretében Evanics Anna, Kővári Virág, Scherer Anna és Tóth Éva óvodapedagógus szakos hallgatók tartottak előadást Globális környezeti problémák címmel 2022. december 5-én az Eötvös József Főiskolán.

Globális környezeti problémák című előadás az EJF-en.

A globális környezeti problémákat a mindennapi életben, a saját bőrünkön is érzékeljük. A környezetünk folyamatosan változik, és ezek nagy részének hátterében emberi tevékenység áll. Az előadás négy fő téma mentén épült fel: széndioxid, üvegházhatás, hulladék, az állatok és a hulladék.

Globális környezeti problémák című előadás az EJF-en.

A pedagógushallgatók a globális felmelegedés kérdéskör bemutatása során hangsúlyozták, hogy csökkenteni kell a szén-dioxid kibocsátást. Az üvegházhatás okairól és lehetséges következményeiről is hallhattunk, az előadók megoldási lehetőségeket is felvetettek, melyekről a közönséggel beszélgettek. Megtudtuk, a fenntartható és racionális hulladékkezelés az egyik legsürgősebb probléma lett napjainkra. Ugyanakkor kiemelték, hogy a nem megfelelően kezelt hulladék a vízi élővilágra is óriási veszélyt jelent.

Globális környezeti problémák című előadás az EJF-en.

A hallgatókat dr. Patocskai Mária főiskolai docens készítette fel.