Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Part mentén

Október 17-én nyílt meg Szabó Áron szobrászművész kiállítása az Eötvös József Főiskola Kortárs Galériájában. 

Szabó Áron szobrászművész a kiállítás megnyitóján.

Az alkotó első önálló kiállításával mutatkozott be szülővárosában, Part mentén című tárlatában a legújabb munkái mellett korai, az egyetemi évei alatt készült művek is helyet kaptak. A művész alkotásait Szabó-Szettele Katinka haikui és versrészletei egészítik ki.

Szabó Áron alkotásai a Kortárs Galériában.

Szabó Áron a középiskola után Budapesten folytatta tanulmányait, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát szobrász szakon, majd hazaköltözött Bajára. 
A művész kiállítása a víz közelségét és a rakpart jellegzetességeit tárja a közönség elé. A tárlatból egy vízi város nélkülözhetetlen részletei, valamint a parton fellelhető természeti és épített környezet elemei köszönnek vissza. 

Szabó Áron szobrászművész kiállítása.

A vízzel való kapcsolatom állandó, része a mindennapjaimnak, amelyet a művészetembe is igyekszem beépíteni – mondta el az alkotó. A kiállításon bemutatott művek mérete, technikája szerteágazó, a kisplasztikák mellett rajzok, akvarellek is fellelhetők.

Szabó Áron szobrászművész kiállítása.

A kiállítót méltatta, és a tárlatot megnyitotta Sallai Géza DLA szobrászművész, aki Szabó Áron egykori, és a jelenlegi doktori képzésében is közreműködő oktatója. Az eseményt Szabó-Szettele Katinka a dunánál című versének elmondásával színesítette. 

Szabó Áron szobrászművész kiállítása.

Az Eötvös József Főiskolán 2020 óta művésztanárként is tevékenykedő szobrász kiállítása november 17-ig látogatható a Szegedi úton található kiállítótérben.

Képgaléria