Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Pattogott a kosárlabda a Póstában

Az Eötvös József Főiskola által 2022 tavaszán elindított Eötvös Kupa folytatódott, a fiatalokat ezúttal kosárlabdázni hívtuk. 

II. Eötvös Kupa a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban.

Az október 20-án megrendezett tornára Baja középiskoláinak tanulóiból, valamint az Eötvös József Főiskola hallgatóiból álló csapatok jelentkeztek. A rendezvényen a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola; a Bajai III. Béla Gimnázium; a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja; a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola; a Bajai SZC Türr István Technikum csapata, valamint az Eötvös József Főiskola együttese indult harcba a győzelemért a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. A félpályán, egy palánkra játszott utcai kosárlabda versenyre összesen 9 csapat nevezett, köztük leány- és fiúcsapatok is.

II. Eötvös Kupa a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban.

A II. Eötvös Kupa résztvevőit dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntötte, majd a sorsolás után kezdetét vették a mérkőzések. Mind a fiúk, mind a lányok derekasan helytálltak, a csapatok jó hangulatú, pörgős meccseket játszottak, pattogtak a labdák és a palánkra szerzett pontok. 

A Bajai III. Béla Gimnázium nyerte a vándorserleget.

A fiúknál a győztes az MNÁMK Rakéták csapata lett, második helyen a Bajai III. Béla Gimnázium Új-Zélandi Kalapácsok csapata végzett, a harmadik helyen a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola Air Bereczki csapata zárta a kupát. A lányoknál a BSzC Türr István Technikum ért el első helyezést, második a Bajai III. Béla Gimnázium Béla Star-, harmadik pedig az Eötvös József Főiskola csapata lett. A vándorserleget a Bajai III. Béla Gimnázium diákjai vitték haza.

II. Eötvös Kupa a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban.

A serleget, kupákat és okleveleket dr. Kiss Zoltán az EJF Pedagógusképző Intézetének igazgatója, főiskolai tanár adta át.

II. Eötvös Kupa a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban.

Gratulálunk a csapatoknak és köszönjük a részvételt! Jövő tavasszal újra találkozunk!

Az EJF leány- és fiúcsapata.

Képgaléria