Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Plüssjátékok a gyermekosztály javára

Az Eötvös József Főiskola és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának Hallgatói Önkormányzata összefogott, melynek eredményeként többszáz plüssjátékot adományoztak a Bajai Szent Rókus Kórház Gyermekosztályának.

Adomány átadása a Bajai Szent Rókus Kórházban

A jótékonysági akciót kezdeményező hallgatók 2024. január 29. és február 9. között várták a plüssjátékokat a felsőoktatási intézményekbe és a Beszédes József Kollégiumba. 

Adománygyűjtés a Bajai Szent Rókus Kórház Gyermekoszályának javára

A megunt, használaton kívüli játékokat a hallgatók saját maguk szállították a gyermekosztályra 2024. február 15-én. Az adományt dr. Szegény Krisztina a Csecsemő-, Gyermek- és Koraszülött Osztály, Gyermekkardiológia szakorvosa vette át, aki a Bajai Szent Rókus Kórház és az általuk kezelt gyermekek nevében is megköszönte a szervezőknek, valamint az adományozóknak a játékokat.

Martina Alexandra, a főiskola Hallgatói Önkormányzatának alelnöke elmondta, hogy nagy örömükre rengetegen csatlakoztak a felhívásukhoz. Az adománygyűjtésre a figyelmet kihelyezett plakátokkal, a helyi médiában való megjelenésekkel és a közösségi oldalakon hívtuk fel. Fontosnak tartjuk a társadalmi felelősség- és szerepvállalást, és büszkék vagyunk rá, hogy a sok plüssel boldogabbá tehetjük a gyerekek kórházi tartózkodásának idejét” – hangsúlyozta a HÖK alelnök.

Az orvosok, ápolók véleménye alapján a plüssjátékok könnyebbé teszik a gyógyító munkát, hiszen a gyerekek erőt, bátorítást és biztatást kapnak általuk a vizsgálatok közben. A kórházba érkező és ellátásra szoruló gyermekeket megvigasztalják vagy jobb kedvre derítik. 

A jótékonysági plüssjáték-gyűjtés sikerrel zárult. A főiskola és az egyetem Hallgatói Önkormányzata ezúton is köszöni a felajánlásokat, amivel az adományozók hozzájárultak a beteg gyermekek gyógyulásához!