Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Projekthét az Eötvös József Főiskolán a pedagógiai szakmai kompetenciák fejlesztéséért

2020. október 12-15. között az Eötvös József Főiskola pedagógushallgatóinak speciális készségeinek fejlesztése céljából projekthetet szerveztünk.

Hallgatók a foglalkozáson.

Az alsóbb évfolyamokat megszólítva fókuszáltunk a pályaszocializációra, a játszóképesség- és a pedagógiai kommunikáció fejlesztésére. 

Hallgatók a foglalkozáson.

A felsőbb éves hallgatók magasabb szintű ismereteire épülve konfliktuskezelő tréningen vettek részt, mélyítésre került önismeretük, autentikus szakember bevonásával betekinthettek a sokszínű roma kultúrába. 

Dr. Lakatos Szilvia előadása.

A csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók a bizalmi ölbéli játékok jelentőségét ismerhették meg, az óvópedagógus hallgatók mesét dramatizáltak, továbbá a mesék lélekre gyakorolt hatását személyes élményeken keresztül megtapasztalhatták, a tanítók kortárs irodalmi foglalkozáson vettek részt, valamint a színpadi beszéd technikáival ismerkedtek meg. 

Ölbéli játékok bemutatása.

 

Ottmár Attila foglalkozása.

A kutyával asszisztált terápia egyre nagyobb teret kap a közoktatási intézményekben, ebbe is betekintést kaphattak hallgatóink.

Kutyaterápiás bemutató.

A kiégés megelőzése, a személyiség fejlesztésének egyik módja a jóga, melynek testre és lélekre gyakorolt hatásait is kipróbálhatták. 

Jóga

A Belvárosi templomba szervezett, a Főiskola orgonaművésze által megvalósított, hangszerbemutatóval egybekötött orgonakoncert különleges pillanatai varázslatosak és lélekhez szólóak voltak. 

Hangszerbemutató a Belvárosi templomban.

A Befogadó óvoda, befogadó iskola Nemzetközi Tudományos Konferenciánkat online módon tartottuk meg 2020. október 13-án, melyet a hallgatók a járványügyi előírásoknak megfelelően, kiscsoportokban tekinthettek meg, ezáltal a szakma jeles képviselőinek tudományos és gyakorlati munkájába és hallgatótársaik Tudományos Diákköri Tevékenységébe tekinthettek be.

Online konferencia.

Köszönjük mindazok részvételét, munkáját, segítségét, támogatását, akik közvetlenül vagy közvetett módon hozzájárultak programjaink sikeres megvalósításához!

A Projekthéten készített fotókat itt tekinthetik meg.

Írta: Dr. Bíró Violetta

A Projekthét az EFOP-3.6.1-16-2016-00025 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.

Címkék