Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Rendhagyó diplomaátadó ünnepség

Ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat a sikeresen záróvizsgázók az Eötvös József Főiskolán.

Diplomaátadó ünnepség a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban

A koronavírus-járvány nyomán hozott intézkedések miatt ebben a tanévben rendhagyó diplomaosztó ünnepséget tartottak az Eötvös József Főiskolán. Az eseményt zárt körben, ugyanakkor a főiskolai hagyományokhoz híven rendezték meg június 26-án a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. Nem maradt el a végzősök eskütétele, a diplomák átvétele és most is a levegőbe repültek a diáksapkák.

A főiskolán összesen hetvenöt hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük hatvannégy fő vette át személyesen oklevelét a következő szakokon: tanító; tanító német és cigány/roma nemzetiségi szakirány; óvodapedagógus; óvodapedagógus német nemzetiségi szakirány; csecsemő- és kisgyermeknevelő, gazdálkodási és menedzsment; kompetencia alapú angol nyelvi tanító szakirányú továbbképzési, valamint fejlesztő differenciáló pedagógiai területen pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak. 

A friss diplomásokat dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntötte, aki szívből gratulált a végzett hallgatók teljesítményéhez. 

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntőbeszéde

A járványügyi veszélyhelyzet miatt nehéz hónapokat hagytunk a hátunk mögött oktatók, hallgatók egyaránt. Sikeresen vettük az akadályokat, és az online tanítás és a vizsgák után eljött a búcsú pillanata. A szakmai tudás megszerzése, a pedagógus és gazdasági pályákra való felkészülés mellett számos élményben lehetett részük a hallgatóknak a főiskolánkon, így a gólyatábor, a gólyabál, a sok-sok diáknapi rendezvény, a kollégiumi és csoportbulik, a sportversenyek, kulturális rendezvények, tanulmányi versenyek– mondta el a rektor, majd kiemelte, bízik benne, hogy az 1870 óta működő intézményben, a 150 éves hagyományokra épülő bajai oktatásban megtalálták számításaikat, így az Eötvös József Főiskola jó hírét viszik tovább.

A búcsúzó diákok nevében Tóth Renáta Brigitta mondott beszédet, aki megköszönte az oktatók és a szülők munkáját, akik mindig biztatták, segítették őket. Felidézte a vidám, és élményekkel teli éveket, melyeket hallgatótársaival együtt éltek át az intézmény falai között. 

A búcsúbeszéd után a végzősök fogadalomtételére került sor, majd az oklevelek átadása következett. A sikeresen záróvizsgázó hallgatók közül idén hét hallgató: Andrásofszky Réka Klára, Apró Brigitta, Balogh Adrienn, Miklósa Mónika, Mincsik Veronika Szabina, Tóth Renáta Brigitta és Weimert Éva részesült rektori dicséretben. Tomaskovity Józsefné intézeti előadó nyugdíjba vonulása alkalmából a főiskolán végzett munkájáért kapott elismerést.

Diplomaátadó ünnepség a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban

A rendezvényt Balogh Adrienn, tanítóként végzett hallgató szavalata és Nagyapáti Anna II. éves óvodapedagógus hallgató csellójátéka színesítette. Az ünnepség a hagyományos sapkafeldobással és fotózással ért véget.

Diplomaátadó ünnepség a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban

Gratulálunk diplomásainknak és sok sikert kívánunk!

Képgaléria

Fotó: Király Attila és Király Ferenc

Címkék