Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Sikeres HSUP kurzus az EJF-en

A Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A programban az Eötvös József Főiskola hallgatói csapata is részt vett Energiakonyha című projektjükkel.

Az Eötvös József Főiskola HSUP csapata Budapesten.

A 2023/2024-es tanév őszi és tavaszi szemeszterét átölelő képzés május végén mérföldkőhöz érkezett. A hallgatói csapatok leadták a Progress Riport dokumentumokat, amelyek alapján a bírálók kiválasztották a 15 legsikeresebb vizsgamunkát, legpiacképesebb projektötlet.
A tanévközi online egyeztetéseket követően az EJF-es csapattagoknak június 19-én lehetősége nyílt személyesen is találkozni a mentorukkal Budapesten. A főiskola HSUP csapatának mentora Gusztos Angéla volt, aki több mint 100 startupnak segített az ötletmegvalósításban, a vállalkozás- és prototípus-létrehozásban, validálásban és marketingterv-kialakításban, befektetéskeresésben, nemzetközi pitch versenyre való felkészülésben és nemzetközi piacra lépésben. Jelenleg az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnél (EIT) európai egészségügyi startupok számára menedzsel akcelerációs programokat. A csapat munkáját a külföldön szerzett tapasztalataival, a rengeteg startup segítése közben tanultakkal, több mentorprogramban való részvétellel és az ezek által szerzett kapcsolataival segítette.
A csapat ugyan nem került be a legjobb 15 közé, de értékes tapasztalatokkal gazdagodott. 
A találkozás során amellett, hogy személyesen megismerték egymást, szakmai témákról beszélgettek. A hallgatók a mentor jártassága révén nagyobb betekintést nyertek az üzlet és a startupok világába.  Egyeztették, hogy miben hibázhattak az előrehaladás során, illetve milyen új gondolataik, ötleteik támadtak a projektjükkel kapcsolatban, végül együtt értékelték a mögöttük álló időszakot. Zárásként a mentor és a csapat ellátogattak egy olyan helyre vacsorázni, ahol az ottani ételeket összemérhették makrotápanyag szempontjából az általuk tervezett projektben feltüntetett ételekkel. 
A hallgatók bizakodóan állnak a jövőhöz: a HSUP program ideje alatt elsajátított ismereteket tanulmányaik és munkájuk alkalmával is eredményesen fogják tudni kamatoztatni.
Gratulálunk II. évfolyamos gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatóinknak: Horvát Petrának, Sárosi Bencének és Szabó Szabolcsnak a részvételhez!
 

HSUP logó NIÜ logó   NKFIH logó

A STARTUP-2024-HSUP-022 azonosító számú projekt a Nemzeti Innovációs Ügynökség közreműködésével, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg.

Címkék