Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Szakmai kirándulás Bátaapátiba a Radioaktívhulladék-tárolóba

Az I. évfolyamos tanító szakos hallgatók 2023. április 5-én a Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló látogatóközpontjába utaztak. 

Szakmai kirándulás Bátaapátiban.

A szakmai kirándulás első részében a hallgatók a felszíni bemutatóteremben kaptak tájékoztatást az ott folyó munka múltjáról és jelenéről egy rövid bemutatófilm segítségével. A bemutatótermi programot érintőképernyős tartalmak és kvízjáték tették színessé. A tanulmányút második részében a hallgatók kötelező védőfelszerelésbe öltözve egy rövid, körülbelül 200 méteres sétát tettek a felszín alá, ahol az első keresztvágatban bemutatótermet alakítottak ki a látogatók részére. Kémlelőablakon keresztül nézték meg a hulladék szállítására létrehozott nyugati lejtősaknát, ahová monitoringállomást is telepítettek, így a hallgatók a mért átlag-dózisteljesítményt is megfigyelhették. A demonstrációs kamrában megismerkedtek a tároló kialakítására alkalmazott robbantásos módszerrel. 

Szakmai kirándulás Bátaapátiban.

A látogatás a környezetvédelem tantárgy tartalmába illeszkedett. A hallgatókat dr. Patocskai Mária főiskolai docens kísérte.