Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Szorosabb nemzetközi kapcsolatok az Erasmus+ program jóvoltából

Dr. Kiss Zoltán a Pedagógusképző Intézet igazgatója és Pajrok Andor oktató a bijeljinai Kelet-Szarajevói Egyetem Pedagógusképző Karán (Bosznia-Hercegovina) tettek látogatást az Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitás program keretében.

Diplomaosztó ünnepség a fogadó egyetemnél.

A főiskola partnerintézményénél megvalósult találkozó alkalmával a felek megegyeztek, hogy a közös együttműködés érdekében tematikus szakmai tartalmak mentén közös munkacsoportokat formálnak, melyekkel az intézmények által gondozott képzések nemzetközi dimenziói élénkülnek. A tematikus tartalmak a pedagógusképzés széles spektrumát áthatják: pozitív pedagógiai módszerek, tehetséggondozás, kétnyelvűség és a nemzetiségi nyelv szerepe az oktatásban, a kompetenciák átrendeződése a digitális technológiával támogatott tanulás és tanítás folyamatában.

Pajrok Andor vendégoktatása.

Az Erasmus+ program lehetőséget biztosított, hogy a szakmai munka mellett különböző kulturális, valamint közösségi rendezvényekbe is bekapcsolódjunk. A fogadó egyetem a vendégoktatás időszakában tartotta diplomaosztó ünnepélyét, ahol oktatóink személyesen találkozhattak az intézmény rektorával is. 

Címkék