Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Töretlen lendületben a nemzetközi mobilitások

Az idei tanévben folytatódik a tavasszal tapasztalt növekedési ütem a nemzetközi mobilitások számában. A járványhelyzet enyhülését követően egyre többen használják ki a nemzetközi kapcsolatokban rejlő lehetőségeket. Szeptemberben és októberben több, a vírushelyzet miatt elhalasztott Erasmus+ mobilitást sikerült megvalósítani.

Nemzetközi mobilitások

A bejövő oktatói mobilitások között az eszéki Josip J. Strossmayer Egyetem, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, a komáromi Selye János Egyetem munkatársai, illetve első ízben rektori képviseletben látogattak el a romániai Valahia din Targoviste Egyetem kollégái intézményünkbe. Az Erasmus+ oktatói mobilitások alkalmat adtak a közös kutatások megbeszélésére, a megkezdett empirikus kutatások folytatására, eredményeinek kiértékelésére.    

Nemzetközi mobilitások

A beutazásokhoz hasonlóan a kiutazók körében is a szlovákiai, romániai és boszniai partnerintézmények domináltak. Dr. Kiss Zoltán, intézetigazgató, főiskolai tanár; dr. Póla Péter intézetigazgató, főiskolai tanár és Pajrok Andor, nemzetközi kapcsolatokért felelős koordinátor, adjunktus a Kelet-Szarajevói Egyetem Pedagógusképző Karát látogatták meg Bijeljinában, ahol az oktatás mellett egyeztettek a közös nemzetközi konferencia szervezéséről, illetve az intézetek által gondozott képzésekhez kapcsolódó közös kutatási lehetőségekről. A Pedagógusképző Intézet munkatársai közül Huszár-Samu Nóra és Ladányi Éva főiskolai tanársegédek a komáromi Selye János Egyetemet, mások a nagyváradi Partium Keresztény Egyetemet választották úticélul. A széles körben nagy népszerűségnek örvendő Erasmus+ mobilitási pályázat mellett egyre közkedveltebb a CEEPUS Freemover oktatási program, melynek keretében dr. Patocskai Mária és dr. Győrfi Tamás, főiskolai docensek a szerbiai Újvidéki Egyetem Szabadkai Pedagógusképző Karára látogatott el november elején.    

Nemzetközi mobilitások

Képgaléria