Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Tovább emelkedik a felvételizők száma az Eötvös József Főiskolára

Az Eötvös József Főiskola az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el, az Oktatási Hivatal nyilvános adatai szerint a jelentkezések száma 44,3%-kal, míg az első helyes jelentkezők száma 54,5%-kal növekedett a 2023-as évhez képest.

Felvételi 2024

A pedagógus- és a gazdasági képzések valamennyi alapszakján az első helyes jelentkezéseknél emelkedés tapasztalható. A pedagógusképzések vonatkozásában a tanító, az óvodapedagógus, a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakokon összességében 68,6%-os, a gazdálkodási és menedzsment alapszakon 34,7%-os a növekedés. A nappali tagozatos jelentkezések száma 58,9%-kal nőtt.
Az EJF által meghirdetett képzések közül a legnépszerűbbnek a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak bizonyult; ezt követi az óvodapedagógus, valamint a gazdálkodási és menedzsment szak.
Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, a főiskola rektora elmondta: a kifejezetten sikeres tavalyi év után a 2024-es általános felvételi eljárás eredménye felülmúlta az előzetes várakozásainkat. Az első helyes jelentkezők száma 502 fő, összességében pedig mintegy 1326 fő adta be jelentkezését az intézménybe. A számok azt tükrözik, hogy az Eötvös József Főiskolát egyre többen választják, erősödik pozíciója a hazai felsőoktatási intézmények között. Az országos tendenciával megegyezően a pedagógusképzések iránt megnövekedett a továbbtanulni vágyók érdeklődése, ez az EJF-es adatokban is egyértelműen megmutatkozik. 
A jelentkezők március 25-től július 10-ig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat a felvi.hu rendszerébe, és ugyaneddig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét is. A ponthatárokat várhatóan július 24-én állapítják meg, ekkor derül ki, hogy a jelentkezők felvételt nyertek-e az általuk megjelölt képzésekre.
Az Eötvös József Főiskola köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik jelentkezésükkel megtisztelték az intézményt. Bízunk benne, hogy minél többükkel találkozhatunk szeptemberben!
 

Címkék