Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Tovább nőtt az Erasmus+ program népszerűsége

A járványhelyzet mérséklődésével a nemzetközi mobilitások élénkültek főiskolánkon. Különösen igaz ez a tanév végén tapasztalt nemzetközi forgalomra, amikor mind a beutazó, mind a kiutazó személyzeti mobilitások számában jelentős (előző évhez képest közel 50%-os) emelkedés volt tapasztalható.

Kapcsolatápolás a külföldi partnerintézményekkel.

A kiutazók főként a romániai és a szlovákiai partnerintézményeket választották úticélul, míg a beutazók között a kárpátaljai és horvátországi intézményekből érkező munkatársak mobilitásai domináltak. Az egyéni beszámolók alapján az Erasmus program keretében megvalósult mobilitások alkalmasak a jó gyakorlatok kölcsönös cseréjéhez, valamint a kapcsolati tőke és a munkahelyi elégedettség növeléséhez.  

Horvátországi partnerintézményből is érkeztek a bajai főiskolára.

A hallgatói mobilitások körében az elmúlt években tapasztalt, a szakmai gyakorlat javára történő hangsúlyeltolódás tovább folytatódott. A képzéseinkhez igazodva kialakított homogén szakmai hálózatok külföldi partnerei szívesen és nagy számban fogadták az akár néhány hónapra kiutazó hallgatóinkat, akik náluk végezték szakmai gyakorlataikat.

Szakmai gyakorlat külföldi partnerintézménynél.

A betöltött „munkakörök” tekintetében az óvodapedagógus kisegítőtől, a marketing asszisztensen keresztül, a pályázati folyamatok menedzseléséig igen széles repertoárból válogathattak. A hallgatók a program méltatásánál a rendkívül intenzív élettapasztalat és élményszerzés mellett a szakma gyakorlati elemeinek, folyamatainak megismerését, az egyéni problémamegoldó készségeik, képességeik fejlesztését, de nem utolsó sorban az idegen nyelv elsajátításának a lehetőségét jelölték meg.   

A szakmai gyakorlatok mellett városlátogatásra is jutott ideje a hallgatóknak.
 

Címkék