Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Újabb eredmények a CEEPUS program megvalósításában

Az Eötvös József Főiskola célja a nemzetköziesítési folyamatok erősítése, ezért a különböző nemzetközi programok aktív szerepvállalója és kezdeményezője. A főiskola a CEEPUS program keretében több éven keresztül fogad és küld oktatókat és hallgatókat a partnerintézményekbe.

CEEPUS program

A 2022/2023-as tanévben dr. Horák Ritát a szabadkai Újvidéki Egyetem Pedagógusképző Karáról, illetve Prof. dr. Sanja Milicet és Prof. dr. Vlado Simeunovicot a bijeljinai Kelet-Szarajevói Egyetem Pedagógusképző Karáról fogadta oktatói mobilitás keretében.

CEEPUS program

Az oktatók az intézménynél töltött idejük alatt olyan érték additív készségek és képességek tárházával gazdagították hallgatóink kompetenciáit, melyek unikális világnézeti és szakmai szemlélettel ruházták fel őket napjaink munkakörnyezetében. Ugyanakkor a mobilitások lehetőséget biztosítottak arra, hogy főiskolánk rendezvényein is részt vegyenek, ezzel is erősítve az intézményközi kötelékeket.

CEEPUS program

Eredmény, hogy a beutazó hallgatók megfontoltan, a szakmai kutatásaik elvégzéséhez releváns alapot biztosító környezeti tényezőként tekintenek intézményünkre. Ljubica Nedic, a Josip J. Strossmayer Egyetem (Eszék, Horvátország) doktorandusz hallgatója három hónapot töltött intézményünknél. A mobilitása alatt a doktori kutatásai mellett bekapcsolódott az oktatásba is. A Pedagógusképző Intézet és a Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Intézet által gondozott horvát nemzetiségi alapképzésen résztvevő hallgatók a mobilitás révén szélesítették látókörüket, szemléletüket. A program keretében beutazó hallgató mentorálását dr. Plavac Morana főiskolai docens koordinálta, akinek ezúton is köszönjük a segítségét.

CEEPUS program

A tanévben ismételten lehetőség adódott, hogy a beutazó mobilitások mellett az EJF a kiutazásokra is sort kerítsen. A programnak köszönhetően dr. Patocskai Mária és dr. Győrfi Tamás főiskolai docensek szerbiai és szlovákiai partnerintézmények felkeresésével öregbítették intézményünk hírnevét.

CEEPUS program