Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

X. Tantárgy-pedagógiai Nemzetközi Tudományos Konferencia

konferencia

Múlt-jelen-jövő mottóval 2019. április 11-12-én tizedik alkalommal rendeztük meg az Eötvös József Főiskolán a Tantárgy-pedagógiai Nemzetközi Tudományos Konferenciát.

Az eseményt Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektorhelyettes nyitotta meg. A konferencia résztvevőit a rendezvény fővédnöke, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, államtitkár és Baja város képviseletében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester asszony köszöntötték. A pedagógusképzés aktuális kihívásairól konferenciaindító előadást Dr. Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár tartott. A szakmai előadások sorát Prof. Dr. Csépe Valéria akadémikus, egyetemi tanár és Prof. Dr. Steklács János egyetemi tanár olvasáskutatásról szóló beszámolóikkal folytatták, melyekben bizonyították, hogy a tudás, a műveltség megszerzésének ma is alapja az olvasás, a megfelelő szintű szövegértés. Így tanításuk, annak módszertana, a pedagógushallgatók felkészítése mindannyiunk fontos feladata. A 12 szekcióban összesen 108 előadás hangzott el a tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő képzések szakmai, tudományos és módszertani kérdéseiről.

A konferencia az EFOP-3.4.3-16-2016-00003 és az EFOP-3.6.1-16-2016-00025 pályázatok keretében valósult meg. A 150 éves állami tanítóképzés tiszteletére megrendezett Emlékülésről, valamint a szekcióelőadásokról hamarosan további képekkel és ismertetőkkel jelentkezünk.

A konferenciáról itt találhatóak további képek.

Címkék