Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

XXVII. Szendrei János Matematika Verseny

EJF-es csapat

Az Óvó- és Tanítóképzők Egyesületének Matematika Tagozata a 2018/2019-es tanévben 27. alkalommal rendezte meg országos matematika feladatmegoldó versenyét, amely 2010 óta Szendrei János nevét viseli.

A XXVII. Szendrei János Matematika Verseny helyszínét idén az Eszterházy Károly Egyetem biztosította.
A 2018. október 26-28-án, Egerben rendezett versenyen 12 tanító- és óvóképző intézmény 43 hallgatóval képviseltette magát.

A verseny szabályzata szerint minden intézmény (képzési hely) egy 3 vagy 4 fős csapatot indíthat tanító (alapképzés), óvodapedagógus, gyógypedagógus, illetve konduktor szakos nappali tagozatos hallgatóiból. A csapatverseny eredményét a csapat 3 legjobb dolgozatának összpontszáma határozza meg. Intézményenként (képzési helyenként) legfeljebb 3 hallgató indulhat egyéni versenyben a matematika műveltségterületi képzésben résztvevők közül.
A versenyen 2 óra alatt 20 tesztkérdést, illetve újabb 2 óra alatt 5 kidolgozandó feladatot kellett a hallgatóknak megoldani.


Az Eötvös József Főiskola csapatát Apró Brigitta (III. évf.), Balázs-Piri Kata (IV. évf.), Mincsik Veronika (III. évf.) és Szabó Ágnes (I.évf.) tanító szakos hallgatók alkották. A versenyre történő felkészítést Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya főiskolai tanár végezte.


A bajai csapat tagjai III. helyezést értek el az országos megmérettetésen. Apró Brigitta az egyéni versenyben is III. helyezést ért el. Gratulálunk a versenyzőknek a kiemelkedő eredményhez!

 

Címkék