Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Az Eötvös József Főiskola több mint 500 millió forint összegű támogatást nyert oktatási épületfejlesztésre

A projekt megvalósítása során megtörténik a főiskola Szabadka utcai „B” épületének átalakítása és energetikai korszerűsítése.

Az Eötvös József Főiskola 502,11 millió forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatást nyert a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében meghirdetett „Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése" című (RRF-2.1.2-2021 kódszámú) felhívásra beadott pályázatával.

„Az EJF képzési infrastruktúrájának fejlesztése” (RRF-2.1.2-21-2022-00025) elnevezésű projekt megvalósítása során megtörténik a főiskola Szabadka utcai „B” épületének átalakítása és energetikai korszerűsítése. A sikeres pályázat révén újabb infrastrukturális és energiahatékonysági beruházás indul a főiskolán, mellyel a gyakorlatorientált képzési feltételek továbbfejlesztése is teljesül. Az intézmény célja, hogy megteremtse a modern kor igényeinek megfelelő, hosszútávon fenntartható oktatási környezetet hallgatóinak.

A főiskola "B" épülete jelenleg.

Az EJF kampuszán belül található „B” épület évtizedek óta nem lett felújítva, az üzemeltetési költsége magas. Az 1628,5 m2 alapterületű létesítmény felújítása tartalmazza a külső homlokzat szigetelését és a nyílászárók cseréjét. Az épület hőellátása elavult technológián alapul, a munkálatok ideje alatt új gépészeti rendszer épül ki, megtörténik a fűtési rendszer korszerűsítése. Fizikai akadálymentesítésre kerül sor, valamint naperőmű telepítésére. A környezeti fenntarthatóság jegyében a kampusz zöldfelületekkel gyarapodik.

A projekt segítségével az épületrészt átépítik, a földszinten új hallgatói terek jönnek létre, melyek a 21. századi elvárásokhoz igazodó helyszínt biztosítanak majd a hallgatók gyakorlati oktatásának, az új Pedagógiai kreatív kutatóműhelynek.

A fizikai átalakítási munkák várhatóan 2023 nyarán megkezdődhetnek, a projekt 2026. április 30-án zárul.

A négyéves projekt befejeztével minden lehetőség adottá válik az épület további kihasználására, például kollégiumi helyek kialakítására, egyéb hallgatói szolgáltatások bővítésére.

A pályázatról bővebben itt olvashatnak. 

RRF arculati elem.